Kurvjzieža kontemplācijas

Botāniķes rudens

Krāšņais Kurvjziedis

Botāniķes rudens

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Kreisā mirte turpina ziedēt (jau trešo mēnesi no vietas), ir pat vēl daži pumpuri, kuri izskatas ceroši izplaukt divās turpmākajās nedēļās.
Olīvkoks izrāda neizprotamu nīgrumu un ikreiz, kad ieeju istabā, demonstratīvi nosviež lapu. Vai divas. Sāku domāt, vai viņš negrib lielāku podu?
Vecajai dracēnai, kurai nogriezu pušķi (vienu no trim), uz nogrieztā stumbeņa nekas pušķīgs nav izdzinies. Apsmidzināju ar pretpelējuma zālēm, jo izskatījās aizdomīgi. Nogrieztais pušķis ieaudzies labi, izskatās, ka pārziemos un sazels trekns un laimīgs. Nogriezto stibu (to gabalu, kas bija palicis starp apsakņojamo pušķi un podā atstāto) biju atdevusi Ričmondam spēlēties, pēc tam iespraudu Stefanotes podā kā balstu, pie kura atsiet stīgas. Pagājušonedēļ pamanīju, ka šis sāk augšgalā dzīt zaļus pumpurus. Izrāvu no Stefanotes poda un iespraudu dzimtajā dracēnas podā - blakus mātei. Redzēs, vai ieaugsies. Ja tiešām zaļos pēc visām šīm piesmiešanām, būs pelnījis manu visdziļāko cieņu.
Jauunā dracēna atkal saķērusi kaut kādus kaitēkļus. Viņai pašai tie neko nekaitē, bet diemžēl viņa ar tiem inficē blakus stāvošo lauru. Nāksies atkal izolēt dzīvniekus un ķerties pie ķīmiskajiem ieročiem.
Sukulenti aplaudē apkures sezonas sākumam, bet es ar šausmām domāju par subtropiešiem. Droši vien pēc nedēļas vai divām būs jāatsāk aukstuma kūres un intensīvi jārasina - vispirms divreiz nedēļā, tad ik pārdienu, un visbeidzot - katru dienu. Bet tā jau būs botāniķes ziema.
  • man, savukārt, bēda, uz lodžijas audzētais baziliks viss vienās baltblusiņās. tā kā domāts ēšanai, nevis skaistumam, nāksies likvidēt,
    prieks par dracēnām un mirtēm, visu cieņu!
  • Man bija līdzīga problēma ar olīvkoku, izrādījās tam patīk ka veido kupolu, kur nogriezīsi zariņu izaugs divi vietā, kopš esmi sākusi to regulāri apšņikāt lapu biršana vairs nenotiek
    • Es šo nopirku jau visai apšņikātu, un šobrīd tā lapotne pavisam šķidra. Ja viņš būtu vīrietis, viņam ieteiktu pilnībā noskūt galvu. :(
  • Dracēna kaķiem ir indīga btw, par suņiem neesmu tik droša.
    • Lapas ir indīgas. Tas bija pliks stumbrs, ar ko viņš nēsājās pa dzīvokli. Turklāt - kā redzam - veselība nav pasliktinājusies ne par gramu. :)
Powered by Sviesta Ciba