Kurvjzieža kontemplācijas

Par genocīdiem

Krāšņais Kurvjziedis

Par genocīdiem

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Atgriežoties pie šīpavasara Drāmas Nr.1 - baltblusiņām - varu ziņot, ka kožu jipte (drogās nopērkamais aerosols ar lavandu smaržu) dod samērā labus rezultātus. Ķīnas roze attīrījās pēc divām apsmidzināšanām. Dažas lapas sačokurojās, divi ziedpumpuri nobira, bet tie ir pārciešami zaudējumi.
Pagājušonedēļ ar lielām šausmām pamanīju divus mazos riebekļus mirtē. Kā zināms, mirte manās mājās ir svētais krūms, kuram ūdeni pienes klanoties un vajadzības gadījumā piedāvā arī asiņainus upurus. Abi mirtēni tika rūpīgi apsmidzināti ar to pašu kožu indi, pēc iespējas dāsnāk pūšot arī autgsnē. Visas šīs dienas puķu istabā gāju, aizsējusi muti un degunu, un pūtu uz mirtēm indi. Šķiet, ka mirtēm pret to ir mazāki iebildumi nekā hibiskam.
Šodien ieraudzīju uz tumšā paliktņa ļoti daudz baltblusiņu līķu. Ņemot vērā, ka lidojošas vai uz lapām sēdošas biju manījusi tikai ļoti nedaudzas, nudien nesaprotu, no kurienes tas viss praids bija ieradies nomirt.
Appūtīšu visus augus vēl dažas dienas, tad pārstādīšu svaigā augsnē (profilaktiski appūstā ar indi), bet puķupodus izberzīšu ar terpentīnu.
Powered by Sviesta Ciba