Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Dārgie cibiņi, kas beiguši vidusskolu pagājušajā gadsimtā! Kuri no jums bez Googles atceras Talesa (Milētas Talēta) teorēmu, mmm? Bet godīgi.
  • nosaukumu atceros, teorēmu nē
    bet skaidri zinu, ka šitas bija kaut kādā eksāmenā...
    • Pamatskolas ģeometrijas eksāmenā. Mūsu laikos pēc 8. klases cilvēki lika mutisko eksāmenu ģeometrijā, un tas neskaitījās Ženēvas konvencijas pārkāpums.
      • Jā tā gan. Algebra bija kopeksāmenā zālē ar televizoru, bet ģeometrija mutiski un velkot biļeti.
        Tagad viņiem viss ir apvienots.
        • man nebija apvienots, bet nebija arī mutisks - bija divi dažādi priekšmeti, ko mācījos un divi atsevišķi, rakstiski, bez televizoriem vai tā, bet ar biļetēm, eksāmeni: algebrā un ģeometrijā (kuru noliku uz piecinieku pat :) alg. tikai četri bija...) - bet tāda nosaukuma teorēmu sitkautnost neatceros :( (pagūglēju, sapratu par ko runa, formulas apm. zinu, atceros - teorēmu, kur nu vēl nosaukumu - ņē - škiet dzirdu pirmo reizi :D )
          • Tas, kas ar biļetēm, saucās mutiskais. Biļetē bija trīs jautājumi - divi no teorijas un risināmais uzdevums. Sagatavoties varēja, sēžot solā, bet gan teorijas jautājumi (kas ietvēra teorēmu pierādījumus), gan uzdevuma risinājums bija jādemonstrē komisijai pie tāfeles.
            Algebra bija rakstiskais, tur nebija biļešu, bet uzdevumi, kas jārēķina.
      • šito savu eksāmenu gan atceros ļoti labi, tai tālajā 1991.(?)gadā. jo taja laikā ar mātes darbavietu braucam ekskursijā uz Televīzijas torni. Norakstīju uzdevumus un fiksi uz autobusu :) ibo tajā laikā matemātikas olimpiāžu, šķiet, sākot no rajona, uzvarētāji, tika tālāk bez eksāmenu kārtošanas :)
Powered by Sviesta Ciba