Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
No kurienes Latvijas interneta vidē (varbūt arī citās, par laimi man nav draugu no tādām aprindām, tāpēc klātienē neesmu dzirdējusi) ievazājies jocīgais termins "gendera (reizēm -"genderisma") ideoloģija"? Kā noprotu, ar to pirmām kārtām tiek saistīti Batleres uzskati par dzimti, reizēm izglītotākie dīvaiņi piesauc arī Fuko (allaž piebilstot, ka tas bija tas franču pederasts, kurš mira no AIDS). Parasti tiek saistīts ar mājieniem uz hermafrodītiem, transseksuāļiem un "dabiskās ģimenes" zaimošanu. Katrā ziņā šis izplūdušais un obskūrais koncepts ir ieņēmis godpilnu Baisā Bubuļa vietu šaurpierīgāko Latvijas kristiešu mitoloģijā. Pieņemu, ka to varētu lietot arī daži aprobežoti nacionālistu & kremlinu vienotā tiklības leģiona balsti, piesaucot pūstošos Rietumus, kas pilni ar visādām končitām.
Ik pa brīdim ar to kur nejauši saskrienos un nesaprotu - smieties, raudāt, mēģināt  saprast, izskaidrot, nomierināt?
  • Jautājums vēl, cik patiešām satrauktie&neizglītotie (lai gan, protams, ir krietna deva arī to) un cik tomēr tiek konkrēti strādāts pie šādas sabiedriskās domas veidošanas.
    • Domā, kāda klerikāļu vai postkomunistu kliķe?:)
      Es sazvērestības teorijām diez ko neticu, man šķiet, ka baumu un muļķību lavīnas drīzāk rodas stihiski un ir visai iracionālas. Kas, protams, netraucē tās izmantot dažādu politisku un/vai ideoloģisku mērķu sasniegšanai.
      • Ne jau tik rupji, ka postkomunistu kliķe. Vispārīgais darbs ar sabiedrisko domu, tāpat kā, teiksim, abstraktās mākslas atbalsts rietumos/soc reālisms šeit aukstā kara gados. Kultūras karš vienkārši, cik nu tur sazvērestība.
        Ir iemesli, kāpēc tikumības likumprojektu sauc par putnisku galu galā, un tam nav nekāda sakara ar sazvērestības teorijām:)

        Iespējams, Tev feisbukos mazāk citeiropiešu, tad tā aktualitāšu sinhronitāte (pie tam bez savstarpējām atsaucēm, vienmēr 'rietumi dara pāri tieši mums. Un varbūt vēl krieviem' nokrāsiņu ) nav tik uzkrītoša. Protams, liela daļa ir vienkārši stihiska, tukšā vietā jau kašķi neizpūst:) bet stihiskie, ja arī aktivizējas līdzīgi, parasti atsaucas viens uz otru 'ne mēs vieni tā domājam' - a te tas upura komplekss tāds interesants tomēr. Stihiskie izskatās vairāk pēc watta - uzķer domu un turpina... Nevis, teiksim, organizē mītiņus pie dažādu postsociālisma valstu valdības ēkām par līdzīgām tēmām ar dažu nedēļu starpību BEZ atsauces vienam uz otru.

        .
Powered by Sviesta Ciba