Kurvjzieža kontemplācijas

mizogīniskās māsas

Krāšņais Kurvjziedis

mizogīniskās māsas

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Nez kādēļ, kad sievišķis sev piedēvē "veča domāšanu", tajā vienmēr izskan atklātāks vai slēptāks lepnums, kuru nekādi nevaru iedomāties vīrišķa balsī, kurš atzīstas, ka viņam piemīt "bābas domāšana".
  • Nu nez

    Man šķiet, tas ir tīri normāli, nu tb sievietes, kas rubī fišku, kaut kad diezgan neizbēgami ir dabūjušas mizā no kāda vīrieša par to, ka neesot pietiekami sievišķīgas

    (man šķiet, ka man bija kādi 10 gadi, kad vīrietis, kuru es līdz tam biju ļoti respektējusi, pateica tipa "nevajag būt tik gudrai, vīriešiem nepatīk, ja sievietes ir gudrākas par viņiem", uz ko es nodomāju tipa "muļķis tāds" :D)

    Vārdsakot tas ir tāpat kā tad, ja man kāds pasaka, ka es esmu maziņa, es atcērtu iz sērijas "jā, esmu, nu un tad" vai "es tāpat varu uz tevi paskatīties no augšas", ne jau tāpēc, ka es baisi "lepotos" ar savu augumu, bet tāpēc, ka netaisos ļaut, lai mani par šo tēmu apceļ, un attiecīgi sāku ar ofensīvu.
    • (Tb es nesaku, ka tas ir *pareizi*, es saku, ka tas ne vienmēr un ne obligāti izriet no domas, ka vīrieši ir kaut kādā ziņā krutāki par sievietēm.)
      • Jā, bet sasaistot fiškas rubīšanu kā nenoliedzami krutu lietu ar vīrišķumu un pretstatot to "veceņu domāšanai", šis stereotips par hierarhiju tiek stiprināts.
        • nu ir milzīga atšķirība starp "es tā saku, jo uzskatu, ka vīrieši ir labāki nekā sievietes" un "es tā saku, jo man tās jūsu feministu idejas ir tikpat mazsvarīgas, cik jums balto vaļu izmiršanas problemātika"

          un nesaki, ka baltie vaļi nav svarīgi, ja!!!
          • Man ir sammērā vienaldzīgi, kāda ir psiholoģiskā motivācija katrai konkrētajai personai, kura šo stereotipu atražo. Vienlaikus pats stereotips manī izraisa riebumu.
            Apmēram tāpat kā antisemītisku lozungu rakstīšana uz sienām var tikt skaidrota ar rakstītāja nicinājumu pret poliktkorektumu, nevis pret ebrejiem, tomēr tas nekādi neuzlabo šo vēstījumu saturu.
Powered by Sviesta Ciba