Kurvjzieža kontemplācijas

Komentāri

Krāšņais Kurvjziedis

Atkal diētas

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Tātad man ir ieviesusies jauna brošūriņa par diētām, kuras autors ir kāds krievu fiziologs. Viņš nesaudzīgi ierēc par dalīto uzturu, mazkaloriju diētām un makrobiotiku, kā arī par badošanos, urīnterapiju un "attīrīšanos" ar eļļas dzeršanu, "karojošā tumsonība" ir maigākais no apzīmējumiem. Kaut arī tik emocionāla attieksme mani dara uzmanīgu, neliegšos, ka visa šī kritika raisīja manas simpātijas.
Īsumā autora pozīcija ir šāda: organisms nav jāspīdzina, jāēd ir tad, kad gribas, tik, cik gribas un jāēd garšīgi ēdieni (pie kuriem nevar pieskaitīt vājpiena biezpienu un sojas cīsiņus). Ir labi katrā ēdienreizē uzņemt gan olbaltumvielas, gan taukus, gan ogļhidrātus. Ir labi pieēst pilnu vēderu un pēc ēšanas nolikties pagulēt. Ir labi dzert kafiju un tēju, jo kofeīns aktivizē vielmaiņu - pēc autora domām "Herbalife" guaranas brīnumpulveri darbojas tieši šī iemesla dēļ, un atšķiras no šķīstošās kafijas tikai ar to, ka pēdējo būtu grūtāk tirgot par 150 dolāriem bundžā.
Svara samazināšanai autors iesaka balstīties uz organisma dabisko cikliskumu enerģijas uzņemšanā un tērēšanā. Viņa padoms ir ieviest trīs dienu periodu, kura pirmajā dienā enerģija tiek maksimāli tērēta ar intensīvu fizisko slodzi: kardiotreniņi vai smags fizisks darbs, tā lai dienas beigās būtu jūtams pamatīgs nogurums. Ēst šajā dienā var un vajag visu, ko sirds kāro. Otrā ir atpūtas diena kad lēni izstaipām smeldzošos muskuļus, darām ikdienas darbus un ēdam atkal tik, cik gribas. Trešajā dienā ēšana tiek iepauzēta, ļaujot ķermenim tērēt iepriekš uzņemtās rezerves. Dienas pirmajā pusē dzeram kafiju vai tēju (vai guaranas pulveri):), kā arī ūdeni. Ja uznāk slābanums, var apēst konfekti vai kādu augli, lai nervu šūnas dabū cukuru. Vakarā, kad vēders raujas čokurā, jāuzēd sātīgas olbaltumvielām bagātas vakariņas. Pēc tam var kādas dieniņas atpūsties, vai vislabāk - tūdaļ sākt nākamo "trīsdiennieku".
Autors brīdina, ka svara zudumi noteikti nebūs strauji, taču, pierodot pie šī ritma (kas manuprāt nav grūti), tiem jābūt paliekošiem, turklāt garantēti uz tauku, nevis ūdens un muskuļaudu rēķina.
Atzīšos, ka man ir radies kārdinājums šo izmēģināt praksē. Ziņošu arī par rezultātiem, esiet tam gatavi, lasītāji, piedodiet, ja varat.
No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Powered by Sviesta Ciba