kramers

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
15:29:

Comments

[User Picture]
From:[info]petrovichs
Date:12. Novembris 2011 - 15:13
(Link)
Krievi ir tikpat slinki cilvēki, kā visi pārējie. Plus vēl impērisma gara pārņemti, kā daudzu daudzskaitlīgo tautu pārstāvji. Nu kam gan svešvalodas nepieciešamas tipiskam anglim, vācietim, francūzim, spānim vai latīņamerikānim, kas spāniski runā? Tas pats attiecas arī uz krieviem, kuriem daudziem sēž prātā (un vēl tiek no Maskavas uzkurināta un atjaunota) doma par dižo krievu tautu, par tās izredzētību pasaules likteņos, ka Maskava ir trešā Roma u.c. impēriskas blēņas, un rezultātā kāda motivācija tipiskam krievam mācīties kādu zemcilvēku valodu? Nu kas ir latvieši? Kur viņu impērija, kur vēsture, kur viņu agrākie panākumi? Tik vien ir kā netīri zemnieki, kas zem cara un citām varām bijuši, vēsture par viņiem klusē. Vienīgā kultūra pie viņiem atnāca 1940. gadā, kad kopā ar Sarkano Armiju ienāca arī Analfabētisma likvidēšanas komisijas. Un tagad šie morālie punduri un visādi citādi nepateicīgie radījumi grib dižajai krievu tautai uzkundzēties un savā uzpūtībā vēlas, lai krievi mācās viņu suņu valodu? :)) Un ko viņi ar to iesāks, ja katrs latvietis iztapīgi runā krieviski viņu klātbūtnē?
Vieglāk tak ir pacīnīties par krievu valodu kā valsts valodu, lai būtu taisnīgi un nebūtu nekādas valodas jāmācās un arī atlikušie latvieši, kuri vēl krieviski nemāk, runātu cilvēku, ne suņu valodā :)
Tajā pat kontekstā ir uztverami pūliņi krievu valodu iedabūt par ES oficiālo valodu, lai visādiem latviešu un igauņu untermenšiem norādītu viņu īsto vietu - pie vēstures parašas ;-)
Powered by Sviesta Ciba