braalis, komats' Journal
 
[Most Recent Entries] [Calendar View] [Friends View]

Monday, February 9th, 2004

    Time Event
    11:06a
    Le tutu
    -Ariels maina dzīvokli.
    -jāskrien uz veikalu, jāpērk jauns galdauts, vajadzētu noorganizēt svētdienas atpūtu pie Rāznas ezera.
    -viņam patiktos, ja mēs uzdāvinātu deviņstāvu māju.
    -pēc tam varētu doties izjādē ar zirgiem un peldēt pāri Mainai, tad, dedzinot sakaltušu leijerputrijas dūņu lāpas doties pastaigā pa..
    -varētu tā pat arī uzdāvināt sešas celofāna galvas un diez ko viņš teiktu ja mēs ieskrietu pie viņa balkonā no ārpuses un skaļi kliedzot pieprasītu ievērto strādieku tiesības, nepārprotami izrunādami dzelzceļnieku arodbiedrības vārdu un tad skaļi žāvājoties lēnām kristu pāri balkona malai.
    -man tik ļoti dīvaina šķiet šī te tava ideja par polostošanu pa pusaizsalušu applūdušu pļavu. es saprotu kad to dara Bugins, lai izklaidētu pārējos skolniekus un krīt līdz viduklim ledainā ūdenī, visi vārtās pa zemi no smiekliem un tās armatūras, velns parāvis, ir jāievieto muzejā, jo kārtējo reizi ir pierādījuies sen zināma patiesība, ka Raudupieti lasot nevajadzētu iztēloties visu to svētku krāšņumu kas norisinās katru otro svētdienu sporta kompleksa angārā kurš tiek izīrēts šūšabas darbnīcas ierīkošanai un kur starp šujmašīnām stāv lielas planšetes ar uzrakstu - "jūs atrodaties šūšanas cehā", un starp citiem galdinņiem var nopirkt šur tur dažreiz pa snikeram vai kas tamlīdzīgu.
    -dāvināsim viņam trīs režģus, tu mani uzvedināji uz briliantas idejas, dāvināsim viņam režģus.

    /fonā pneimatiskais pāļu dzinējs
    12:20p
    tikko ar kaimiņu aizmūrējām kūts durvis. daži ķieģeļi palika pāri, nevaru saprast ko ar tiem darīt. varētu sadrupināt mazos gabaliņos un ar kādu īpašu tam paredzētu instrumentu-ieroci darīt tā lai mazās ķieģēļu šķembas lido lielā ātrumā pa tikko uzmūrētajām ķieģeļu durvīm. šādas vēlmes izskaidrojums varētu slēpties tajā apstāklī, ka rietumu vējšs pieņemoties spēkā ik reizi palīdz saprast drūmi grūto jautājumu par nepilnībām mūsu valsts likumdošanā, tādējādi izprovocējot it kā gluži nevainīgu reakciju no mājas īrnieku puses, lauzties bez rindas pēc desu lunķiem un bezkaunīgi sīcot atgaiņāties no jebkādiem līdzpilsoņu mēģinājumiem viņus atturēt ņemot aiz elkoņa un raujot atpakaļ, gāžot gar zemi un spārdot ar kājām. ik reizi šādi cilvēki ceļās kājās un savu režģu iepirkumu groziņu augstu virs galvas vicinot bojā svaru aparātu, kura daudz piedzīvojusī saimniece - konditore Ļena seju viebjot met šādiem apmeklētājiem ar dažādām cietā iepakojumā safasētām pārtikas precēm, kuras atsitoties vai gluži pretēji no pārbīļa pielipdamas apmeklētāju, pārsvarā, galvām dunot krīt pret kailo klona grīdu.
    miers iestājās gluži nemanāmi un redīsu tirgotāji neapmierināti vīstīja savas pauniņas ar sārtajiem dārzeņiem un samiernieciski bīdījās garā kolonnā uz māju pusi. pionieru vadītājs baltā volgā garām braucot pāris reizes spēcīgi uztaurēja ar AUTOTAURI, ha ha ha, par ko dabūja uz sava izmugurējā stikla pāris redīsus pašnāvniekus, kuri ziedojot savu lakstu zobus grauzās iekšā melnajā laika caurumā un kuru nepiedienīgie spiedzieni dzina volgas vadītāju izmisumā. protams labi bija zināms, ka redīsi nekādu vērā ņemamu skādi nespēj nodarīt, tak tomēr viņi varēja izsekot vadītāju līdz viņa mājas kāpņu telpai un tad vienmēr uzglūnēt tumšās vārtrūmēs un uzplīties ar nepiedienīgiem jautājumiem par to ko viņš ēdis brokastīs.
    12:36p
    Hamperdinga vieglais rokas pieskāriens
    riekšavu, riekšavu, skrienu piebērt riekšavu, pilnu zaļu karbonkuļu, dziedējošu, miermīlīgu drīz-redzēsim-samosvalu. arīdzan krējuma podiņu un rejošu mežoņu, kaltiem rokās un drebelīgām balsīm, vau vau.
    arī toreiz kad tas atgadījās nebija skaidrs par sapratni no dažādu nāciju puses, bet tagad..?
    be tagad mums ir mēs. aha!
    riekstkodis vēlreiz paskatījās debesīs un saprata ka tā nojauktā skolas jaunceltne bija stāvējusi kā piemineklis lekšanai no pirmā stāva aklā loga drupām un atkritumiem piebārstītās trepes dzenāja paslēpju spēlmaņus.
    atdzejo manu cepuri nost no jumta un kādas kretīns ielicis tur slieku?
    š-o-d-i-e-n bērni m-ē-s v-i-r-p-o-s-i-m kadiķim jaunus pumpurus, sagatavojieties, piesprādzējieties, ņam ņam.
    kikerigū!!
    vēlreiz atkārtoju! paņem koka sprunguli, ieliec virpā un virpo.. KURŠ AIZTAISĪJA ŠĪBERI!??!?!
    nosta ar pastāvošo valsts iekārtu, gribu lūk tajā bērzā!
    mierīgi, mierīgi, viss ir kārtībā, tev vienkārši ir drudzis, guli mierīgi, es tevi sargāšu, drīz atnāks tēvs un atnesīs pienu, es tev to uzsildīšu un mēs visi kopā iesim slidot, gribi? jā, tā arī darīsim. bet ja pērk biļeti par divām mārciņām tad var braukāt visu dienu šurpu turpu, izdevīgi. es te mazliet pastāvēšu pieturā, patīk.
    1:01p
    atņemu, tātad, sveicienu katram otrajam ar pus pretimnācējam un skaļi bļaudams skrienu no mugurpuses, līdzko viņš atņēmis to man paiet garām, tikai dažreiz neizpratnē pagriežot galvu, lai redzētu manu visnotaļ matērisko stāvu. bet ko viņš ierauga? viņš ierauga ka es viņam skrienu pakaļ un bļauju. tie, kas nepagriežās nepiedzīvo visas tās šausmas un pareizi dara, jo uzmanība ir vislabāk paglabājama uzrakstu studēšanai un piena pakām, dažādu kaloriju daudzumu izvēlai un tā tālāk.
    tomēr šeit ir piebilstams kas vairāk. tas apstāklis, kas liek cilvēkiem griezties riņķī un dedzīgu skatienu raudzīties man pakaļ izglābs cilvēci. naju tur tāpēc ka es būtu kāds izredzētu cilvēks un tur svēts vai kā. man pat nav savas sektas Sibīrijā ar četri tūkstoši piecsimt biedriem, nekā tāda. vienkārši tā sāpe kas nāk no cilvēka un kura liek tam izlokot sprandas muskuļus paskatīties sev pār plecu nodara neiedomājamu pakalpojumu šim grozeklim. šis pakalpojums, par kura esības nozīmību nevēlos spekulēt, ir vienīgais kas spēs glābt mūsdienu cilvēku no tās ikdienas rutīnas ejot pa visjaukāko trotuāru šajā zemeslodes pusē. cik gan daudz prieka iegūstams vienkārši sēžot parkā uz soliņa un skatoties uz kundzi gados kura izvedusi savu mazbērnu pastaigāties siltā vasaras pēcpusdiena un atsēdusies uz soliņa uzsmēķēt un ar vienu aci pieskata mazo razbainieku, lai tas nedara kādas muļķības, piemēram neņem rokās suņa kakiņu.
    9:43p
    Tu esi kartupeļu biezputra. Tava ēstgriba saka sekojošo – “es esmu kartupeļu biezputra un mana ēstgriba saka sekojošo – apēd manu ēstgribu, es gribu būt ēstgriba, tās vietā tiek pievienota vērtība, uz veselību vērtība”. Tiekoties vakara tramvajā, mana vērtība saka sekojošo – “ja es būtu vērtība, man būtu ēstgriba, attiecīgi es mainītu pēdējo pieejamo un salīdzinu ar kaut kādu konkrētu gadījumu vai vērtību.” Ja ir sagaidāmi un zināmi, tad tas būtu jāņem vērā – jāsaož, jāsajūt. Cita lieta, cik tas ir .. konkrēti ņemts vērā. Nosacīti izkropļot pārskatus, gada beigās, nevis elements vai kas, kā šāds, kā šāds, pa četriem, tomēr nekas nebūs, nekas nenotiks, īstenībā tā būs – aizies uz peļņas/zaudējumu aprēķinu. Teorētiski to vajadzētu ņemt vērā, praktiski neesmu saskāries, ka to ņemtu vērā. Tas nebūtu tik nozīmīgi, būtiski. Ir kādi citi jautājumi par šo?
    Tā, ja par šo jautājumu nav, tad pie šī standarta paliek, pie šīm norakstīšanas formulām. Ja notiek piegādes, viens piemērs, ja tirgotu zobu pastas, iepērk tūkstošus, tūkstoti, it kā viena un tā pati prece. Kā norakstās jautājums par šīm lietām.
    9:55p
    FIFO VS LIFO
    Vienaldzīgs pirmais datums
    Nebūtu svarīgi
    Pirmajā, otrajā, trešajā datumā
    Pirmajā realizējam pēdējo
    Preču partijas, protams domāju
    60x12=720
    10 pārdodam no otrās piegādes
    830 sanāk kopā
    pēc pēdējais iekšā, pirmais ārā
    jāskatās būtu no augšas
    sākotnējā iegāde 40x10=400
    30 realizējam no otrās piegādes
    320, kopā būs 730 ls
    ko mēs norakstam uz pašizmaksu
    šādi tad tie iznākumi sanāk
    kā jūs redzat – pavisam dažādi
    augoša cenu tendence
    lielāks preču krājums
    kādi jautājumi jums ir par krājumiem?
    10:00p
    NAUDA un tās ekvivalents
    Ko ta mēs tur skatīsimies?
    Ko ta mēs tur analizēsim?”
    Protams arī precīzi..
    Traktēt ieguldījumus ar augstu likviditāti
    To vērtība īpaši nemainās
    Īstermiņa, īstermiņa
    Realizēt, pārvērst naudā
    Tad
    It kā elementārs
    Kas tad tā naudas plūsma ir?
    Un atbilde ir –
    Palielinājums, samazinājums konkrētā periodā
    Tekošais gads, iepriekšējais gads
    Apskatīties, postenītis
    Nauda kasē, nauda bankā
    200 ls, piemēram
    pieaugums vai sekos
    tas tā, tīri formāli
    ja būtu pareizi sastādīt
    kā būtu aizplūduši prom
    vai tas absolūti par to vēl neliecinātu
    investējam pamatlīdzekļos
    galvenās sastāvdaļas –
    no saimnieciskās darbības
    nu un šeit ietvertos
    no pamatdarbības
    vai tā ir ražošana
    tas būtu no šādas darbības
    tad šīs visas ēku iegādes ietu caur sadaļu
    investīciju darbība
    īsumā var traktēt
    pirkšana, pārdošana
    nu lūk, šeit situācija dīvaina
    nekustamo īpašumu darbība
    ja parasts uzņēmums
    tad atkal ies caur darbību
    aktīvu pirkšana pārdošana
    jāskatās profils
    naudas plūsma no finansiālās darbības
    kā darbības, kas rezultējas
    vai kas izraisa
    kas skan, piekrītu, ne pārāk labi
    viss kas saistīts ar pašu kapitālu
    vai ilgtermiņa aizņēmumu saņemšanu
    tiek grāmatota postenī
    laikam vēl pāris vārdu
    par saimniecisko darbību
    mazliet detalizētāk..

    << Previous Day 2004/02/09
    [Calendar]
    Next Day >>

About Sviesta Ciba