koks - [entries|archive|friends|userinfo]
koks

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Feb. 1st, 2017|10:37 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Fon Trīra Melanholija nav vienkārši mākslas filma, tā ir organisks veidojums, subjekts pats ar savu raksturu un saprātu.

Lielu lomu šeit spēlē kameras darbs, nezinu vai pie vainas ir Larsa klīšana apkārt filmēšanas laukumā ar kameru uz pleciem vai kas cits, taču man ļoti patīk sajūta, ka tas nav tikai vienkārši uzfilmēts no veiksmīgiem leņķiem un labi salikts kopā, bet tā filmēšana pati par sevi jau kaut ko pastāsta - leņķis nav statisks un pastāvīgi mainās. Tas nav tikai par Melanholiju, bet ir arī citās Trīra filmās.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]heda
Date:February 3rd, 2017 - 02:06 am
(Link)
Jā, ļoti precīzi par savu raksturu un saprātu, laikam estētiski spēcīgākā Trīra filma un vienīgā, kur nemaz nav eksaltācijas radītas neveiklības. Un visas rokas kameras priekšrocības un spēles ar kamerām vispār viņš arī attīstījis interesantāk kā citi dogmas brāļi un māsas.
[User Picture]
From:[info]koks
Date:February 3rd, 2017 - 02:25 am
(Link)
Laikam saprotu, ko Tu domā ar to neveiklību - varu piekrist, tas arī atsaucas uz to, ka filma ir plūdenāka par citām. Antikrists arī bija vizuāli spēcīga filma, bet brīžiem tajā salīdzinoši trūka emocionālās puses, man šķiet. Dansta arī spilgtāk izrāda emocijas kā Gainsburija.
[User Picture]
From:[info]heda
Date:February 3rd, 2017 - 02:48 am
(Link)
domāju gan neveiklības filmas plūdumā, gan emocionālo neveiklību, kad pārlieka eksaltācija dramatisko vai traģisko jau vērš komiskā (tas gan laikam atkarīgs no humora izjūtas melnuma, apmēram tā, kā vistu_zaglis reiz rakstīja par "Dejotāja tumsā": "kā likās, ir sasniegts potenciālais kataklizmu skaits uz runtime sekundi. "— Ir traģiski, viss ir nenormāli traģiski, bet vēl kaut kas trūkst. — OK, how'bout viņa būs arī akla?"")
[User Picture]
From:[info]koks
Date:February 12th, 2017 - 04:43 pm
(Link)
Vispār man sainteresēja tāds jautājums - Tev ir izglītība kino jomā vai arī zini cik pati esi izglītojusies?
[User Picture]
From:[info]heda
Date:February 12th, 2017 - 07:21 pm
(Link)
abējādi
[User Picture]
From:[info]koks
Date:February 21st, 2017 - 06:51 pm
(Link)
Forši. Es neko neesmu mācījies, tikai esmu fragmentāri pašizglītojies un izdaru loģiskus spriedumus par redzēto, bet ar formālu izglītību noteikti bilde ir daudz skaidrāka.