Aprīlis 2024   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Privātīpašums

Posted by [info]kochka on 2016.10.22 at 19:55
Man ir ķermenis. Tas nav mans nopelns. Es to neradīju. Es to neizvēlējos. Tātad būtu jāsaka ir tāds un tāds ķermenis,par kuru sākumā rūpējās mani vecāki un pēc tam es pati? Mans nopelns nav arī tas, ka tas ir sievietes ķermenis un, ka tas funkcionē, kā sievietes ķermenis, kurā var rasties vēl kāds cits ķermenis. Taču tas arī nav likumu un tikumu radītāju nopelns. Dzīvības rašanos vēl neviens līdz šim nav detalizēti izskaidrojis. Tātad es dzīvoju savā ķermenī, ar laiku to sāku uzskatīt par savām mājām, jo dzīvoju tajā un rūpējos par to. Āda manas mājas, kur arī burtiskā nozīmē var ierauties un noslēpties (Hundertvasers rakstīja, ka cilvēkam esot vairākas ādas - 1. epiderma, 2. apģērbs, 3. mājas, 4. identitāte, 5. apkārtne - ģimene, sabiedrība, valsts, 6. - daba, zeme, 7- visums. Un ja cilvēks apzinās savas rīcības sekas uz visu šo, tas taču ir labāk par aizliegumiem). Reizēm es aizmirstu, ka man ir ķermenis, pat to, kā tas izskatās, jo esmu iedomājusies, ka izskatos citādāk. Reizēm es ķermeni pamatu novārtā vai izturos pret to nesaudzīgi, lai pārvarētu kaut kādas iedomātas ķermeņa ierobežotās spējas. Kopš eju uz dejas nodarbībām un regulāri skrienu, mana attieksme pret ķermeni ir nedaudz izmainījusies, tik bieži vairs neaizmirstu, ka man tāds ir,vairs neiedomājos, ka esmu tikai tīrais gars. Apzinos, ka esmu šeit tikai uz ierobežotu laiku. 

Par šo es domāju dušā. Vēl domāju par abortiem. Ja t.s. "margināļi*" tiek padarīti par izsmiekla objektu, ir skumji. Kāpēc jārada aizliegumi, ja jau tas attiecas tikai uz margināļiem? Kāpēc no viņiem tā baidās? Ja aborts ir legāls, kādu ļaunumu tas nodara? Sievietes abortus veiks karjeras dēļ? Jā, man nepatīk asinis un kaut kādā ziņā šī procedūra šķiet kaut kas ļoti skumjš, taču es nevaru apgalvot, ka dzīvē nekad kaut kas tāds nevarētu attiekties uz mani. Un tāpēc vajadzētu būt izvēlei. Iespējams, ka aizliegums ir kādu pasargājis, jo ikvienā procedūrā var rasties kļūdas, kāda pēc tam to var nožēlot vai iekrist depresijā, taču izvēles iespēja varbūt ir pasargājusi kādu dzīvu būtni no nelaimīgas bērnības.  Ai, nu labi, šis sāk izklausīties pēc bērnišķīgas diskusijas ētikas stundā, tāpēc noraušu šo ierakstu un došos savā ierastajā skrējienā. Modinātāja pīkstieni ir nepielūdzami.

*Protams,  nevēlama grūtniecība vienmēr skars mazākumu, skaitliskā izteiksmē vienu trešo daļu, ja var ticēt šādiem faktiem un  aprēķiniem. Un nav teikts, ka tāpēc vienmēr tiks izdarīts aborts, jo tas tomēr nav tas pats, kas izraut zobu vai izoperēt aklo zarnu.

Reply to this entry:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..