10. Maijs 2009 @ 18:16 Skābeņu zupa
About this Entry
[User Picture Icon]
From:[info]mirdza
Date: 10. Maijs 2009 - 18:29
(Permanent Link)
gaļu mammas parasti liek veselā gabalā, taču man patīk pirms tam sagriezt, lai pēc tam nav jāķeskājas pa bļodām. taču tas ir gaumes jautājums.
sāls u.c. garšvielu daudzums atkarīgs no katla lieluma. pēc garšas. iesmel ēdamkarotē nedaudz zupītes, papūt, lai nav karsta & pagaršo, vai ir gana. ja nē, pieliec, ko sirds kāro. un labāk, ja nezini, cik likt, iesākt ar mazumiņu. ja būs par maz, vienmēr var pielikt klāt, taču, ja par daudz...

putraimus vai ko nu tur liec klāt, pusmīkstus arī dabon, pagaršojot. kartupeļus var pabakstīt ar nazi, bet putraimi tam ir nedaudz par smalku. un tas ir tad, kad ir gandrīz gandrīz gatavi. nešķīs mutē, bet bik pacieti, taču izsalcis apēstu, ka maz neliekas.