10. Maijs 2009 @ 18:16 Skābeņu zupa
"Paredzētajā ūdens daudzumā liek cūkas gaļu un grūbas vai putraimus un vāra pusmīkstus."

Hmmm.... A tas ir kā? To gaļu veselu liek vai gabalos sagrieztu? Un ja griež, tad cik lielos? Sāli liek? Hmmmm.. Paskatīsimies.... Receptē rakstīts vien 'garšvielas'. Laikam liek. Ko vēl - nav ne jausmas, labāk iztikšu tikai ar sāli. Vienu karotīi? Divas? VVZ! Pieliku divas. Gan jau par maz, bet labāk jau nepārsālīt, ne?

Un cik ir 'pusmīksts'? Tas ir apmēram pēc cik ilga laika? Ufff......

Tik vien zinu, ka, gaļu vārot, putas jāsmeļ nost.

~~~upd~~~

Grūbas izskatās mīkstas. Bet gaļa.... Hmmm.... Ā, esot takš dakšiņmetode. Nu, vēl ne visai, kaut sagriezu gabalos - nu, tādos... Cik tāda gaļa vispār mēdz vārīties? Nu, ko, vēl jau pēc tam pavārīs. Sāls laikam bikīt par daudz... Diez, to var atrisināt, pielejot vēl ūdeni? Paprovēsim... Sekoju receptei un pielieku apceptus sīpolus. Jopcik, cik to skābeņu sanāk daudz! Puskatliņš pilns tikai ar zāli vien!

~~~upd~~~

Zupiņa sanākusi tāda bieza un smaržo labi. Tur gan no receptē ieteiktajiem pētersīļiem un burkāniem nav ne smakas, tikai gaļa, grūbas un skābenes, bet man šķiet, ka būs laba. Ups! Mamma teica, ka skābenes tikai mazu brītiņu vajagot pavārīt, bet es - par gaļu domādama, teju uz 20 minūtēm uz uguns atstāju!
About this Entry
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: