Kobritas stāsti uz cinīša piesaulītē... arī daži no lietainām dienām |
![]() |
ar laiku ietrennējas.
tomēr nevaru saprast, kā tas nākas, ka nemāki nemaz nemaz gatavot.. būs kādreiz jāaicina Tevi ciemā ar paraugdemonstrējumiem. :)
Nu, nav jau tā, ka vispār vispār neko... Bet tā no brīva gara nekādi. Ja nav pavārgrāmatas, tad nekas nesanāks...
Bet ciemā es ļoti labprāt ierastos ;)
Pēc pavārgrāmatas taisni ir grūtāk, jo parasti pusse no tā, ko vajagm izrādās atrodams veikalā nevis tuvējā ledusskapī.
es parasti daru tā. Paskatos uz kaut ko. Vai man garšo? Garšo. Ņemu ciet. Viens pats nebūs lāga. A kaut ko no tā taisītu kaut kad ēdu kaut kādā ēstūzī. Kas tur bija klāt pielikts... hmm... tas un tas. Ņemam ciet arī to. Bet, lai būtu pavisam ūber un garšīgi, paņemam kaut ko, kas garšo tā riktīgi neatkarīgi no tā (piemēram, mazie tomātiņi ar svaigām bazilika lapiņām). Ja nesanāks pirmie divi, trešais toč garšos.
mazie tomātiņi un baziliks pēc vienas ica te būšanas mūsmājās arī lielā cieņā. :D
Mazie tomātiņi un baziliks ir ūber. Un ja vēl mazliet paturēti Spilvas citronu mērcītē... ^^
Btw, es tā arī nesapratu - vai Tavējam tā zupa likās šausma kā jau sēņu zupa vai tomēr mazliet ēdama? :D
nu, kad viņš man pa dienu zvanīja, tad lielīijās, ka izrādās, ka viņš ēdod arī sēņu zupas. tiesa gan, nesen, kad mājās biju vārījusi ar sēnēm, viņš visas izlasīja ārā, tā ka nezinu.. :)
ko Tu gribi iemācīties gatavot, lai zinu apm kurā virzienā noskaņoties?
Man pietrūkst fantāzijas ēst gatavošanai, bet to, ko māku es vienmēr taisu uz labu laimi pievienojot sastāvdaļas, bez pavārgrāmatu cipariņiem. Parasti sanāk oki. Nu, labi torti nevarētu varbūt bez pavārgrāamtas cipariņiem uzcept, bet visādiem sautējumiem, rīsu čammukiem, pankūkām, pildītām gaļiņām u.t.t. jau pavārgrāmatu nevajag, tikai to, kas tirgū pa rokai patrāpas. :P
(Atbildēt)
Man ir vieglāk aizjozt uz veikalu pēc vajadzīgā nekā izdomāt, kā ko varētu salikt kopā. Redzi, Ilze, Tev jau prātā produkti sakombinējas kopā, man viņi tā arī paliek patstāvīgi, kas apvienoties var svaigos salātos, labākajā gadījumā. Un noteikti ne jau nu termiskās apstrādes procesā.
Ko es gribētu iemācīties gatavot? Kaut ko ceptu un kaut ko ar gaļu. :P
(Atbildēt)
Principā viss nāk ar praksi+pieredzi; pirmo reizi taisi apmēram kā grāmata vai kāds pasaka, nu un tad ir tā kā ir.
Tad nākamajā reizē atceries, kā tu to taisīji un kā garšoja, un tad var domāt+iztēloties kas no garšām vai citām ēdiena īpašībām gribētos savādāk, un kā to varētu panākt..
(Atbildēt)
õõõ, ierunājās arī lielais gardēdis - kulinārs. :)))))
bet tad mēs varētu sākt, teiksim, ar "garšīgajām sievas kokletītēm". tas der?
Eu - a nu kotletes man ar galīgi nesanāk. Ņemiet mani pulkā, lai es ar varu iemācīties. :)
droši. tikai uz mēneša beigām, kad ar visiem saviem rakstu darbiem & aizstāvēšanām būšu tikusi galā..
| ![]() | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() | ![]() |
![]() | ||
![]() | ![]() |