28. Nov 2008 @ 16:07 Burkānu sacepums
Šorīt mamma man palūdza, lai es sagatavoju pusdienas. Oi.....

Jāsaka, ka man ar to gatavošanu nav pa draugam. Nu, nemaz. Es varu truli blenzt dažādos produktos, bet tā arī nesaprast, kā tos salikt kopā vienā ēdienā!

Tad nu paņēmu vecmāmiņas pavārgrāmatu. NU, ja reiz taisa, tad taisa. Burkānu sacepums!

Pa vidam atklāju, ka mājās nav baltmaizes un sviesta un dabūju skriet uz veikalu... ka burkāni vārās ilgāk, nekā biju domājusi.... ka, taisot trīskāršu daudzumu, ir jāpieliek trīs olas, nevis viena.... ka ar roku olbu baltumu saputot ir ļoti ilgstošs un nogurdinošs pasākums, un labāk ņemt talkā mikseri.... ka mammai mājās nav nevienas formaz, kurā gatavo maisījumu ieliet! Paņēmu tādu dziļāku pannu....

Nupat tas brīnums ir cepeškrāsnī (par laimi, atcerējos, kā tāda ieslēdzama), un pēc 30 minūtēm es uzzināšu, kas tur galu galā būs sanācis! Pašai interesanti :P
About this Entry
[User Picture Icon]
From:[info]mirdza
Date: 28. Novembris 2008 - 22:42
(Permanent Link)
es kā teju vai eksperte varu Tev kādreiz pastāstīt, kā ērti & ātri visu ko var pagatavot.
mūsmājās diezgan klasiskais, taču nebūt ne tik klasisks kā kartupeļi ar kokletēm, ir kad dažādus dārzeņus pa bišķim (ļoti labi der arī visādu saldēto dārzeņu jau gatavas veikalos pieejamas pakas) apcep & samaisa ar uzvārītiem rīsiem.
vai pie tiem pašiem vārītajiem kartupeļiem uztaisa liellopu. apm 200 g viengabala gabalos ar nazi iegriež "kabatiņas", kurās saliek nomizotas ķiploku daivas. brūnumam apcep uz pannas & pēc tam ar bik ūdeni sautē katliņā. ar stundu varētu pietikt, lai ir gana mīksts. vēl bik sali tam ūdenim pielikt. un ik pa brīdim pasekot, lai ūdens neizbeidzas. un tā ķiploku garša, kas ir iekšā gaļā, ir vnk dievīga. ņammm.. vari paprasīt atsuaksmes manam otram. :)