Dec. 4th, 2009 @ 02:44 pm Šarāde
Lūk, kas ir noticis- apvainoties uz saviem draugiem esmu sākusi pat sapņos.
Un vispār ar draudzību kā ārējās realitātes nepieciešamību man ir tāpat kā Viljamam Tērneram ar glezniecību- pēc tikšanās ar Delakruā, Tērners esot paziņojis, ka Delakruā nemaz neesot īsts gleznotājs, jo viņam ir tīras rokas.
Ar "īstiem draugiem" ir tāpat. (piedodiet, visu apšaubošā daba liek likt pēdiņās, nevis konkrēta pieredze)
From:[info]augsne
Date: December 4th, 2009 - 04:42 pm
(ieraksts)
Es, savukārt, joprojām nesaprotu, kāda būtu Tava definīcija "īstam draugam" bez pēdiņām. Ja nepietiek ar to, ka Tevi mīl, ka pieņem Tavas personības šķautnes, ko citos cilvēkos pieņemt būtu grūtāk, jo viņi ir kaut kādi cilvēki, bet Tu esi ļoti svarīgā un īpašā Tu, par Tevi piedomā, lai, lūdzu Dievs, dod [info]dejot visu to labāko utt., tad es vienkārši nesaprotu, kas ir īsti draugi. Ja draudzības galvenā izpausme ir, lai citi dara visu, ko Tu gribi un kad Tu gribi, tad Tu gribi nevis īstus draugus, bet no Tava skaistuma smagi apreibušus pielūdzējus. Jo citādi ir normāli, ja cilvēks pirmkārt pieder sev.

Ai, man vienkārši palika grūti lasīt jau kuro ierakstu par to, ka Tev īstu draugu pieredze ir tikai pēdiņās. Nav tā, ka mans pašmērķis ir būt Tev īstam draugam, jo kā gan kaut ko tādu var padarīt par mērķi, bet man kaut kā tomēr ir bijuši vēl un vēl mirkļi, kuri sajūtu līmenī īstu draudzību ir apliecinājuši. Un, ja cilvēks ir iemantojis manu draudzību un es esmu sajutusies kā viņa draugs, tad man to vietu sirdī neviens nevar vairs aizņemt un arī ne no kā iztukšoties tā nevar. Lai nu kā, mierīgi var būt, ka Tu man esi īsts draugs, bet es Tev pudeles māsa, bet tad to tā arī definēsim.
(ieliet vēl)
From:[info]augsne
Date: December 4th, 2009 - 04:45 pm
(ieraksts)
Man pārlasot izlasījās tā drusku dusmīgi, bet tā tas nav domāts, tam jāizlasās uz skumīgi apcerīgas nots. Es jau neko nepārmetu. :*
(ieliet vēl)(Thread)
[User Picture Icon]
From:[info]klusais_okeans
Date: December 4th, 2009 - 05:09 pm
(ieraksts)
:) starp citu, tieši uz Tevi es šonakt sapnī apvainojos, jo Tu negribēji ar mani nākt dzert :)
es cerēju, ka iekavu piezīme būs saprotama, bet laikam nesanāca: pēdiņu lietojums šeit tikai tādēļ, lai uzsvērtu jēdzienu relativitāti, draugu un cilvēku klasificēšanas muļķīgumu, jo protams, ka Tu man arī esi īsts draugs. kurš gan cits?!
(ieliet vēl)(Parent) (Thread)
From:[info]augsne
Date: December 4th, 2009 - 05:28 pm
(ieraksts)
Tā apšaubīšana jau arī pagalam skumīga lieta. Un iesim drīz kaut kad iedzert. Man ir cerības dabūt drusku piķi, nu, vienam - diviem kausiņiem kādā Vecrīgas krodziņā pietiks. :)
(ieliet vēl)(Parent) (Thread)
[User Picture Icon]
From:[info]klusais_okeans
Date: December 4th, 2009 - 05:31 pm
(ieraksts)
es te dažus citu apšaubu saskaņā ar piemēru par Tērneru, ne jau Tevi.
pudeles mās :)
(ieliet vēl)(Parent)