May. 25th, 2020 @ 01:16 pm (no subject)
pandēmija, tāpat kā jebkura cita emocionāla stresa situācija, pastiprinājusi cilvēku (arī manu) vēlmi pašapliecināties, esot visgudrākajiem un zinošākajam jebkurā diskusijā, interneta strīdā vai latentās formās ikdienas komunikācijā. Man vajadzētu pret šo dziņu (arī savu) izturēties tikpat saudzīgi kā pret jebkuru citu cilvēciska vājuma izpausmi - saudzīgi, ar izpratni, cenšoties mierināt, nevis nosodīt, bet tas izdodas daudz grūtāk nekā līdz šim, acīmredzot saasinoties arī manai vēlmei pēc uzmanības, savas nozīmības apliecinājumiem, un tas viss noved pie kaut kāda apburtā loka, kurā mēs tikai pieprasām un gaidām, neredzam otra vajadzības un iespēju sazināties kā diviem pilnvērtīgiem indivīdiem, kuri atvērti apmainās ar domām, nevis līdz asinīm cenšas otram pierādīt savu vērtību. Šīs vāji slēptais uzmanības bads izkropļo cilvēku tēlus (jo nekas nevar būt seksīgāks par cilvēku, kurš spēj atzīt savu zināšanu ierobežotību, atzīt savu kļūdīšanos un pārprašanu), gribas tikai vēl vairāk nolīst stūrīti un laizīt savas rētas, nevis netaisnīgi kalpot otram par savu kompleksu projekcijas telpu. Ļoti gaidu šī psiholoģiskā saasinājuma līdzsvarošanos un spēju arī pašai sevī pieņemt šo neglīto, mazisko īpašību. Bet vispār man iet ļoti labi, pat neatceros, kad esmu bijusi tik produktīva, mierīga, spējīga sajust un baudīt labo, un neļaut sliktajam ielīst dziļāk par automātiskai reaģēšanai nepieciešamo. Kādu mēnesi iepriekš bija pilnīgs omm, tagad tas mazliet sarūk, bet joprojām stāvu uz zemes stabilāk kā jebkad iepriekš.
[User Picture Icon]
From:[info]iive
Date: May 25th, 2020 - 02:18 pm
(ieraksts)
Man pedējā laikā ir šķietami vieglāk atzīt savu ilgošanos pēc atzinības un novērtējuma, skatoties uz to nevis kā kaut ko, par ko man ir milzīgs kauns un kas rada izmisumu, bet tieši šķetinot to un neļaujot jaukties darba procesos, lai kādi tie procesi būtu. Nejūtos vairs tā, it kā mani izstumtu, nepieņemtu, man nebūtu vietas, kā iepriekš mēdzu bieži iedomāties.
(ieliet vēl)(Thread)
[User Picture Icon]
From:[info]klusais_okeans
Date: May 25th, 2020 - 02:20 pm
(ieraksts)
es arī tiecos šajā virzienā, bet nav viegli (bet nav arī jābūt baigi viegli). Prieks par Tevi!
(ieliet vēl)(Parent) (Thread)
[User Picture Icon]
From:[info]iive
Date: May 25th, 2020 - 02:31 pm
(ieraksts)
Nav gan viegli, man galīgi nē, un par dažām situācijām es arī neesmu droša, kā jutīšos, kad tajās atkal nokļūšu. Bet es šo spēju uzreiz pamanīt un noķert, ahā, grasos jau sākt domāt kaitīgajā virzienā, paga paga.
(ieliet vēl)(Parent)