May. 30th, 2018 @ 11:42 pm (no subject)
[User Picture Icon]
From:[info]thel
Date: May 31st, 2018 - 11:32 pm
(ieraksts)
Jā, mākslinieku izvēle un koncepcija iederētos kuratora kritikā. Varbūt arī kopējā attieksme un arogance. Taču to, cerams, gan jau mākslas kritiķi iztirzās.

Taču es īsti nepiekristu, ka vajadzētu kritizēt to, ka viņi ir piesaistījuši palielu naudu un labi maksā saviem darboņiem. Tas varētu pat būt pozitīvi, jo vietējiem parādītos uzskatāms pamats argumentēt, ka viņi ir mazapmaksāti. + vajadzētu arī jautāt, vai līdzīgi nevajadzēja runāt par K.V., kas saņēma cienīgu AB bankas algu? Visubeidzot, vai tad viņi ir vainīgi, ka mūsu kultūras budžets ir tik zems?
(ieliet vēl)(Parent) (Thread)
[User Picture Icon]
From:[info]klusais_okeans
Date: May 31st, 2018 - 11:59 pm
(ieraksts)
algu moments noteikti ir pozitīvs, es vienkārši nezinu citu pozīciju summas, tāpēc minēju tikai to. Dažiem stāriem samaksāts ap 15 000 par piedalīšanos, latviešu māksliniekiem - tikai par apakšrāmjiem bez maz vai.

Un kopumā, protams, ka nav vainīgi pie zemā kultūras budžeta, bet tas tiek izmantots ne pārāk godīgos veidos - telpu atņemšana tikai kā piemērs. Bet varbūt mans kukū par naivu un tas viss jau sen ir normāli un pieņemami, un ko es te bezcerīgi gaidu taisnīgumu
(ieliet vēl)(Parent)