Jun. 9th, 2011 @ 05:55 pm (no subject)
[User Picture Icon]
From:[info]miglajs
Date: June 11th, 2011 - 05:31 pm
(ieraksts)
nē, joprojām ir daudz tādu, arī inteliģentu cilvēku, kas latviešu valodu nemāk. šajā paaudzē to tiešām visdrīzāk izmainīt nevar, bet nākamajā un aiznākamajā paaudzē gan. un ja cilvēks 12 gadus nomācās latviešu skolā latviešu valodā, tad viņš integrējas sabiedrībā, lai kāda viņam būtu ģimene. jā, tagad ir daudz pārdevēju maksimās un šoferu mikriņos, kas ir un paliks krievi, bet nākamajā paaudzē tas var mainīties un ir jāveicina.

es vispār neapšaubu, ka krievu valoda ir skaista un kultūra bagāta, bet runa jau nav par to. runa ir par darba tirgu un iespējām. nezinu, kā tev, bet man nešķiet normāli, ka nevarētu dabūt darbu, ja nezinātu tikai vienu konkrētu valodu (pat ja zinu 3 citas), un es nerunāju par kaut kādu apkalpojošā personāla sfēru.
(ieliet vēl)(Parent) (Thread)
[User Picture Icon]
From:[info]klusais_okeans
Date: June 11th, 2011 - 05:51 pm
(ieraksts)
nevajag, lūdzu- es zinu ļooti daudzus cilvēkus, kas arī bez krievu valodas zināšanām var atrast labus darbs jebkādās sfērās. nedomāju, ka pie tā, ka Tu nevari atrast darbu, ir vainojami bērni, kas nākamgad sāks iet skolā (lūdzu, izlasi šo tiekumu vismaz desmit reizes pirms ko atbildi- es tiešām runāju tikai un vienīgi par šo likumprojektu, nevis krieviem Latvijā vispār.)
ņemot vērā to, ka puse Latvijas iedzīvotāju ir krievi, zināt krievu valodu man šķiet normāla prasība. jebkurā sfērā. bet neuztraucies, mani krievvalodīgie draugi nevar atrast darbu, jo, redz, nav latvieši- pat ja latviski runā gandrīz bez akcenta. un nē, tas nav kurzemē, tas ir latgalē.
(ieliet vēl)(Parent)