Neparedzēta reakcija - [entries|archive|friends|userinfo]
kjiimikjis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Apr. 21st, 2018|07:15 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Sanāca atrast pavecu aptaujiņu, saistītu ar homeopātiju. Likās interesanti, tāpēc nolēmu padalīties.

Nu lūk, doma tāda, ka īpaši tēmu nepētījušu cilvēku vidū nereti pastāv uzskats, ka homeopātijā izmanto visādus ārstniecības augus un no tiem iegūtās drogas vai preparātus (sveķus, izvilkumus, utml). Par to, ka metodes sāls ir šo preparātu atšķaidīšana līdz bezjēdzīgumam, agrāk zināja retais, bet nu jau tas tā kā būtu vispārzināms fakts. Un tomēr, kaut kā joprojām pastāv maldīgais uzskats, ka sāk tos burvju ūdentiņus/cukurgraudiņus taisīt no ārstniecības augiem, un reti kurš ir informēts, ka homeopātijā par pilnīgi leģitīmiem izejmateriāliem tiek uzskatīti, piemēram, petroleja, arsēna trioksīds, ciānkālijs, sifilisa slimnieku izdalījumi, un cits bullšits (nopietni - Excrementum vaccinium).

Nu tad, attiecīgās aptaujas doma - dota liste ar homeopātiskajiem preparātiem. Īstiem, nopērkamiem no atzītiem homeopātijas prekursoru tirgotājiem. Ar vienu izņēmumu - viens preparāts šajā listē gan ir izdomāts. Vai spēj uzminēt, kurš? Piezīmēšu - aptauja ir veikta 2011. gadā, tā kā 1) tā ir noslēgusies, un 2) piedāvātie varianti ir sakārtoti pēc popularitātes; pašā augšā ir tas, par kuru visvairāk cilvēku domājuši, ka "tas nu gan neizklausās ticams", un tālāk dilstošā secībā pēc šī parametra.

(Neliels paskaidrojums - tie skaitļi pirms burta C norāda atšķaidījumu. C atšķaidījums nozīmē, ka sākotnējo preparātu papriekš iedabū ūdenī ar kaut kādu metodi - daudzas no tām ir absolūti muļķīgas pat priekš homeopātijas - un tad šo ūdeni atšķaida ar "parastu" ūdeni attiecībā 1:100. Tā iegūst 1C. Ja iegūto 1C ūdeni vēlreiz atšķaida ar "parasto" attiecībā 1:100, tas jau būs 2C atšķaidījums, kuru pēc tam atšķaidot 1:100 dabū 3C - un tā tālāk).

To, vai uzminējāt, kurš no šiem "ārstniecības līdzekļiem" ir pilnīgs izdomājums, varat pārbaudīt šeit. Kā veicās? :)
linkpost comment

Comments:
From:[info]9h8p26gv
Date:April 21st, 2018 - 11:30 pm
(Link)
Neuzminēju. Spalvas un čūskas izskatās pēc totāli jūžual homeo, bet mani kandidāti bija kabīnes piesārņojums, spuldzītes un mūris, bet pēdējais likās tikai nedaudz šaubīgs.
[User Picture]
From:[info]saccharomyces
Date:April 22nd, 2018 - 11:13 am
(Link)
wow, laikam bērnība ēdot homeopātiskus cukura graudiņus un dzerot homeopātiskus šotiņus atmaksājas, mana intuīcija par pareizo atbildi izrādījās spot-on