Neparedzēta reakcija - Cilvēcīgā tipoloģija [entries|archive|friends|userinfo]
kjiimikjis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Cilvēcīgā tipoloģija [Nov. 11th, 2017|08:11 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]kjiimikjis
Date:November 12th, 2017 - 08:23 pm
(Link)
Liekas, ka ne. Tevi interesē kaut kāda skaitļošanas tehnika, kā saprotu, un šādas tādas ķeskas no kaut kāda ESM tur bija, bet nekas daudz. Viens diskešu dzinis laikam bija, cik nu vizuāli varēja spriest, bez acīmredzamiem defektiem, un kaut kādas pāris (bet tiešām mazskaitlīgas) paķidātas plates, līdz ar to, visticamāk, nē. Bet ja kaut kas specifisks interesē, painformē - iespējams, nonākšu tur vēl kādu reizi, un uzmetīšu aci.
[User Picture]
From:[info]katodstars
Date:November 13th, 2017 - 12:34 am
(Link)
Nu, zini, ja iespējams un tur negrib kosmosu, lūdzu, sabildē tās ķeskas pirms citas maitu lijas nav izvazājušas, hehe.

Man interesē šāda konstruktīvā izpildījuma plates:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e4/E60M2.JPG?uselang=ru
Vai arī puses platumā:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c0/M6-CPU.jpg?uselang=ru

Man tās interesē principā jebkādas (pēc tam jau saprasti kas ir kas) un principā jebkādā stāvoklī - kaut vai ar trūkstošām mikroshēmām, bez zaļajiem kondensatoriem, atkarībā no plates - kaut vai ar nogrieztiem zelta kontaktiem. Nu, plus atkarībā kas ir pieejams - var interesēt kādas perifērijas no tā laika, bet ļoti jāskata stāvoklis un tā.
Nu, un loģiski, parādā jau nepaliktu.
[User Picture]
From:[info]kjiimikjis
Date:November 24th, 2017 - 01:23 am
(Link)
Tāda tipa mantas nemanīju, un šobrīd nemāku pateikt, vai tās vietas jau nav izmēztas tīras. Bet ja nu kas, toreiz pievācu šādas tādas mikroshēmas, kurām ārpus ESM pielietojuma nav (vai vismaz man nav tik advancēta iztēle) - operatīvās atmiņas, par piemēru, kuru ir padaudz. Ja interesē, varu uzcienāt.
[User Picture]
From:[info]katodstars
Date:December 3rd, 2017 - 06:12 pm
(Link)
Ā, nu, protams, žēl, ka izmēzts, bet, nu, ne visur var paspēt iešņukurēt, haha. Ja nu tur tomēr kas palicis, vari droši dot ziņu.
Par operatīvajām atmiņām - kādi modeļi? Kāpiemērs operatīvajai atmiņai bez ESM - vecie ciparu skaņas reverbi. Veciem modeļiem nebija nekādas programmējamās vadības, bet viss bija uz parastās loģikas taisīts. Pats skaņas aiztures elements kā reizi bija RAMs, kurā no viena gala rakstīja iekšā saciparotu skaņu, pa otru to dabuja ārā jau ar aizturi veidojot atbalss efektu. Man kā reizi ir viens tāds "eksponāts", par kuru arī te esmu rakstījis.
[User Picture]
From:[info]kjiimikjis
Date:December 3rd, 2017 - 09:52 pm
(Link)
Ir 25 gab КР537РУ10, un pa divām К573РФ4А un К573РФ5.
No neatmiņas ir vēl desmit-mazpadsmit КР559ИП11 un КР588ВА1, kurām arī pielietojumu pats neatradīšu.
[User Picture]
From:[info]katodstars
Date:December 10th, 2017 - 12:29 am
(Link)
Beidzot saņēmos paskatīt kas ir kas. RU10 it kā izmantojas visādās 8-bit sistēmās, bet tā uz sitiena pat nezinu kur to tā varētu izmantot. RF jau pašas par sevi ir smukas, īpaši ja baltā keramika ar zeltu. Bet tās man salasītas pietiekami. IP11 reiz vajadzēja vienas plates remontam, bet esmu jau sen to dabujis. Vispār tā visa ir baigā specifika, kura ir tendēta uz 80. gadu skaitļošanu. Gan jau būtu kas interesants tur bijis, bet, ai, kas aizgājis, tas aizgājis.