Neparedzēta reakcija - [entries|archive|friends|userinfo]
kjiimikjis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jun. 16th, 2017|12:20 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]remedia
Date:June 16th, 2017 - 10:24 pm
(Link)
Jā, pilnīgi piekrītu par cukuru/saldinātājiem. Arī citi marinēti un skābēti produkti mēdz būt šausmīgi, jo skābuma reizēm pamaz, bet cukura pa pilnam.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:June 17th, 2017 - 11:54 am
(Link)
Pieļauju, ka pie vainas EU debīlie standarti. Tādas marinādes, kādas taisa pašmāju babuļas nekad veikalā neopirksi, jo neatbilst tādām vai citādām piedienības normām.
[User Picture]
From:[info]kjiimikjis
Date:June 17th, 2017 - 01:14 pm
(Link)
Ir arī normālas marinādes, tā kā diez vai. Drīzāk vienkārši ražotājs vislētāko variantu uzbliezis.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:June 17th, 2017 - 02:15 pm
(Link)
Ne tikai lētāko, bet arī, lai neofendētu cilvēkus, kas nemīl pikantumu/sāli. Esmu šo ievērojis pārāk bieži, lai tā būtu sagadīšanās. Kaut vai tajos pašos veikalšašlikos. Tiek prezumēts, ka cilvēki, kam tas ir par pliekanu paši ''modificēs'' marinādi pēc savas gaumes. Toties, ja uztaisīsi uzreiz ar pamatīgu garšu, var atbaidīt potenciāllos pliekanības piekritējus.

Teiksim mani, vecāka gada gājuma cilvēki, kas marinē gurķus un tomātus, vienmēr sagāž dafiga sīplu un vēl aso čilli piperu garšai. Ko tādu nekad neredzēt supermārketa produkcijā.

Otra lieta, nesen paskatījos kaut kādu sižetu par Kazahstānu vai citu ex-sovdepa valsti un tur bija par milzīgu mājsaimniecību ar lopie, tīrumiem un tādā garā. Viņiem ir kladofka konservētiem zirņie, kurus pagaidām nav realizējuši un saka, ka EU neņem pretīm, jo ''nepareizas kalibrs''. Le fuck?

Vienīgā labā lieta, ka vismaz Latvijā vēl arvien šur tur darbojas maziņas (parasti viens cilvēks) garšīgu produktu ražotnes. Piemēram kūpinājumi. Daudzi speciāli brauc uz Saulkrastiem, lai nopirktu foršās kūpinātās (pirms tam labā marinādē) vistiņas vai gaļu, jo tās pārdodas mazā bodītē tikai šeit. Nezinu vai tas onkols pac viņas taisa (neesmu prasījis), bet viņš, kā saprotu ir vienīgais izplatītājs Latvijā. Kaut kad esen kaut ko līdzīgu nopirku Centrāltirgū, bet kopumā ļoti maz kur var dabūt labus kūpinājumus, ko kā zināms, kūpināta produkcija ir karecenogēna, tātad verboten.

Pirms 2004tā bija daudz labāk šajā ziņā. Katra mazā bodīte (kuras arī ir pamatā izmēzuši lielveikali) pārdeva vismaz kaut ko no mazo pārtikas ražotņu (arī alus darītavu) produkta. Šobrīd pēc tās dikti jāmeklē.
EU nepatīk specifiska kulinārija tā pat kā specifiski cilvēki. Visiem jābūt pelējiem uzvaras pilsoņiem, kas ēd tikai uzvaras gaļu un piedzer uzvaras alu (sore parpolitisko kvipu).