Neparedzēta reakcija - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
kjiimikjis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Feb. 11th, 2017|07:42 am

mindbound
Es neapgalvoju, ka visi teisti (vai pat lielākā daļa no viņiem) ir medicīniskā ziņā "kreizī" – arī veselas smadzenes var internalizēt iracionālas, evidencē nebalstītas idejas un tām pieķerties. Tieši tāpat, absolūtais vairākums man pazīstamo reliģiozo cilvēku nav raportējuši nekādas izteiktas "reliģiskas pieredzes", enģeļu parādīšanās, balsis un zīmes no debesīm, none of that flamboyant shit.

Tas, ko es šeit apgalvoju, ir tas, ka daži konkrēti smadzeņu darbības traucējumu veidi (un sorry, bet "epilepsija" un "diareja" ir vienlīdz lielā mērā value judgement) mēdz izraisīt šāda veida spēcīgas reliģiska rakstura pieredzes, kas var atstāt iespaidu uz cilvēku arī pēc lēkmes beigām. Again, tas nav kontroversāli, tā ir mediķiem labi zināma lieta, es vakar gāju pat tik tālu, ka papildus literatūrai konsultējos šajā jautājumā ar diviem neirologiem, kuri (ne sevišķi pārsteidzošā kārtā) ir vienisprātis ar profesionālo literatūru un presi.

Kas attiecas uz psihiskajām slimībām un to diagnostiku un ārstēšanu, tad pirms 150 gadiem tā bija proverbiālajos bērna autiņos, savukārt pirms 1500 gadiem par neko tādu vispāri nevarēja būt runas. So, yes, I do see a pattern, if perhaps not the same one you imply.
link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.