Neparedzēta reakcija - Reizēm. [entries|archive|friends|userinfo]
kjiimikjis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Reizēm. [Aug. 28th, 2015|09:39 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Reizēm uznāk nepārvarama vēlme kaut ko remontēt, un ja nav ko, tad vismaz demontēt.
Uznāca.
Vairs neesmu televizora īpašnieks (tiesa, neskatījos šamo, pat tad, kad biju). Tagad pieklātos uzsildīt lodāmuru un pārvērst tālrāža iekšas kaut kur potenciāli pielietojamu detaļu kaudzītē, bet šobrīd kaut kā slinkums. Tādēļ vienkārši sēžu un domāju par tamlīdzīgajām reizēm, kuras uznāk - reizēm. Šķiet, man bija pieci gadi, kad sencis sāka mācīt šo to no radiotehnikas, un tas, lai gan pa lielam atradies kaut kur otrajā plānā, tā īsti no manis nav pagaisis. Tiesa, viņš man iemācīja arī šo to no kokapstrādes, šo to no santehnikas, šo to no elektrības, no mājokļa remontdarbiem, utt. Un tas viss manī šad un tad atmostas. Neko darīt, ar to nu ir jāsamierinās. Reiz ne īpaši nopietni, bet nu bišķiņ tomēr, apsvēru domu dabūt sev otro vārdu "Remonts" (plāns sevī ietvēra iespēju izmantot faktu, ka neesmu kristīts, un ka varbūt caur paziņām es spētu sarunāt šito ar relatīvi brīvdomājošu mācītāju). Tiesa, remontēt ne vienmēr ir ko. Pareizāk sakot, vienmēr jau ir, bet ne vienmēr tas ir kaut kas pa fikso izdarāms. Ar demontāžu tādā ziņā ir vieglāk. Kaut kas allaž atrodas. Vai vismaz iepriekš demontētais jāsakārto pa kastītēm un plauktiņiem. The insides of things are beautiful. Let's see what they look like.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:August 28th, 2015 - 11:17 pm
(Link)
Welocome into club! Es šo rituālu veicu gadus 15 atpakaļ. Noder: horizontālās (rindu) izvērses transformators, tautā saukts stročņiks, viņš pie viena baro arī kineskopa 2. anodu, tālab dod 16-25 kV augstspriegumu. Var rādīt citiem visādus pigorus ar elektriskajām izlādēm. Slēdz pie skaņas ģeneratora approx 16 KHz. Strāvas vājas, bet vienalga der uzmanīties, pa nagiem dod labi.

Nu un kaudzīte parasto vispārēja pielietojuma elementu, kādi - atkarājas no tv paaudzes, ražotāja.
[User Picture]
From:[info]kjiimikjis
Date:August 29th, 2015 - 07:53 pm
(Link)
Man kāds stročņiks (vai varbūt divi) jau mētājas krājumos - lai gan tūlītēju pielietojumu iedomāties nespēju, pāris iepriekšējās reizes, kad manās rokās nonāca izjaucams TV, pieļāvu, ka iekārta, kas spēj izvemt aplam daudzus voltus, kādu dienu var noderēt, tālab saglabāju.
Tā jau uz neko aplam noderīgu neceru, šādi tādi slēdzīši, nenosprāguši elektrolītiskie, varbūt kāda saujiņa jaudīgāku tranzistoru/MOSFETu... Televizors nav aplam vecs, kinsekopu ēras norieta laiku. Līdz ar to, lauvas tiesa funkcionalitātes iebāzta pāris mikroshēmās, kuras nekam citam nav pielietojamas. Kā jau parasti, prieku par detaļām mazliet aizēno praktiskā daļa - kineskopnieki, kā jau iekārtas, kuru iekšās sastopami augsti spriegumi, ļoti, ļoti efektīvi savāc putekļu kaudzi, kādu citās iekārtās neatrast.
[User Picture]
From:[info]taa_iznaak
Date:September 20th, 2015 - 12:25 pm
(Link)
Pazīstamas sajūtas.