Neparedzēta reakcija - Sārmaino iekšu atgriešanās [entries|archive|friends|userinfo]
kjiimikjis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Sārmaino iekšu atgriešanās [Mar. 27th, 2015|09:04 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]metalpostcard
Date:March 31st, 2015 - 04:50 pm
(Link)
Vienā no kometāriem bija links uz šo http://www.medusmaize.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=15&Itemid=19&lang=lv. No vienas puses izklausās zinātniski, no otras - runā par slikto skābo vidi, tikai no cita skatpunkta. Kas tev par šo sakāms?
[User Picture]
From:[info]kjiimikjis
Date:March 31st, 2015 - 11:24 pm
(Link)
Ui. Valoda jau nu diezgan rafinēta, bet stipri agri parādās liellopu mēsli - teksti par to, kā darbojas un kā tiek neitralizēti brīvie radikāļi, ir vienkārši aplami, un tad ieraudzīju tādu pērli, kā "Bērna organismā ir daudz negatīvi lādētu ūdeņraža jonu (H-)"... Šitais varbūt pat ir atsevišķa ieraksta cienīgs, bet - negatīvi lādēti ūdeņraža joni, plašāk saukti par hidrīdjoniem, nekādā veidā nespēs pastāvēt organismā - tie ārkārtīgi ātri reaģē ar ūdeni, veidojot ūdeņradi, kurš parasti reakcijas karstuma dēļ turpat uzreiz aizdegas vai eksplodē. Tā kā bērni sevišķi bieži nemēdz tāpat vien uzsprāgt, atļaušos apgalvot, ka nav viņos tādu jonu :)
Tālāk īpaši rūpīgi nelasīju, bet arī pa diagonāli lasot, varēja saskatīt visādas muļķības. Kad tiku līdz skābju - sārmu līdzsvaram, secināju, ka ir juku jukām likti sagūglēti fakti par skābuma definīciju ar nepamatotiem apgalvojumiem, piemēram, " Slimība biedrojas ar skābi, veselība ar bāzi". Būs rūpīgāk jāpalasa, kad sanāks laiks.