eksperimenti un novērojumi
nenopietni - izņemot tad, kad nopietni
Pēc sesijas un arī citu notikumu sakarā. 
25.-Feb-2008 05:37 pm

Citu notikumu sakarā un arī pēc sesijas.

Cik bieži ir tā, ka citus mierinot un uzmundrinot sakām: neuztraucies, par to uzrtaukties nav vērts. Un varbūt no malas šķiet vai vēlāk vērtējoši atskatoties - tie tiešām ir bijuši nieki par kuriem raizēties nevajadzētu. Un cik pašai tā nav bijis, gan sacīts, gan dzirdēts, gan saprasts. Tad klusiņām pārdomāju, par ko tad ir vērts satraukties un kā atmetot nepārvērsties par dārzeni.

komentāri 
25.-Feb-2008 07:40 pm
Jā, jā. Un tā var aizdomāties lielajā aplī (no kura es pašlaik netieku ārā), par emocijām, kas ir "neveselīgas" (nu kaut vai depresija, piemēram), un no kurām jātiek ārā, tāpēc ir visvisādas metodes, sākot ar pseidopsiholoģiskajām grāmatiņām a-la "Kā sākt jaunu skaistu dzīvi", un beidzot ar visādiem psiho- speciālistiem. Bet, ja tās/tādas emocijas ir neveselīgas un iznīdējamas, kur tad paliek cilvēka personība?? Brīvā griba?? Individualitāte?? Bet, kā man teica - psiholoģiskās aizsardzības mehānismi ir dažādi, arī - intelektuālie. Tb, es sapratu, ka labāk tikt ārā no "neveselīgām" emocijām kaut vai ar pseidopsiholoģijas grāmatiņu palīdzību, nevis dzīvoties pa savu depresiju un gudri spriedelēt. Bet kur tad paliek mana "unikālā" personība, kas taču reāli izdzīvo tās "neveslīgās" emocijas?? Bet tas taču nav veselīgi - tās "nevesleīgās" emocijas sagrauj cilvēku garīgi un fiziski, tātad - jātiek ārā. Bet kā tad ar cilvēka individualitāti?? Utt. Lielais aplis. :))
26.-Feb-2008 01:14 am
Pēc Tava teiktā izklausās, it kā 'depresija' būtu viena no galvenajām iezīmēm, kas veido cilvēka personību un individualitāti.


Bet jā. Par to arī jāpadomā.
26.-Feb-2008 09:21 am
Dā nē. Tas tikai piemēram. Tik pat labi tā var būt mīlestība. Da jebkuras attiecības.
26.-Feb-2008 02:54 pm
Depresija ir slimība; tiekot vaļā no iesnām arī nekas no personības unikalitātes netiek zaudēts. Bet man liekas, ka es sapratu, ko Tu domāji.
26.-Feb-2008 01:42 am
Un es laikam labāk dzīvoju ar savu depresiju un gudri spriedelēju.
26.-Feb-2008 09:22 am
Nu tad vēl nav "zemākais punkts". :))
This page was loaded Jun 18. 2024, 4:41 pm GMT.