обои - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
Scandalo Calmo

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| fffff pajautā komenti jauns labot secondhand vissvienā ]

20. Apr 2014|18:03

kinskis
ā, un vēl viena štelle, īsts lols. aizeju es šorīt uz tēva kristāmbaznīcu apcerēt augšāmcelšanās tēmu (iegadījās arī svecīti aizdegt ar uzrakstu mūžīgs miers vai debesu valstība, kat kas tamlīdzīgs). nosēžos tā, lai nerēgotos pārāk ar savu nesekošanu līdzi visām ceļoskrišanām un gavilēšanām. mise vēl nav sākusies, un vēl kaut kā nesākas, tā kā ievelkas.

piepeši pienāk man klāt tāds knariņš, tips kā no kādas krievu filmas par nepa laiku odesu, saka, mums tevi vajag procesijai, nest svinīgos piederumus. atbildu, ka, piedodiet, neesmu gana glīti apģērbies, ne tūka svārku, ne samta bikšu, nedz arī vispār es kāds katolis. nekas, nekas, uzģērbsim pa virsu komžu, kā ārstam, un nekatoļi mēdz būt labāki cilvēki nekā katoļi. nu, izdarīsi labu darbiņu lieldienu rītā.
ok. lielākoties ziņkārības dzīts piekritu, jo atzīsim, pirmoreiz mūžā man kaut kas tāds paspīdēja, moš pēdējo. un tēvs bērnībā tepat esot svētkos bijis par baznīczēnu (piedodiet, nejēdzu tos terminus, katrā ziņā tēva mātes māsas uz viņu esot raudzījušās un teikušas, ka viņam uz poliju jābraucot par ksendzu mācīties), atceros, tēvs tāds iešvilpis rādīja, līdz kurienei viņam stiepusies tā komža, visi esot teikuši, ka izskatoties pēc eņģelīša.

un vēl interesanti, ka vīrelis vispirms mani uzrunāja krieviski. pamanīju arī, ka poļi, viņus pēc izskata var atpazīt, savā starpā runājas krieviski.

tā nu es biju otrās rindas kreisais luktura nesējs pie prāvesta baldahīna. 3x apgājām baznīcu, cilvēki apgarotām sejām krita ceļos, pa priekšu baldahīnam gāja vīraka kūpinātājs, ar blagovōņiju savilkos pilnas nāsis. misē bija skaisti gari dziedājumi ar labi skanošu kori un dziedātājiem. sprediķis gan bija pļāpīgs sūds. izskatās, ka mācītāji mēģina kļūt ārkārtīgi saprotami plašām tautas masām, un tas nu nekur neder.





http://lv.wikipedia.org/wiki/Kom%C5%BEa

Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.