kihelkonna - kā labāk dzīvot [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

kā labāk dzīvot [12. Jun 2008|01:15]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
no rītiem, virtuvē ar bērnkopību nodarbojoties, dažkārt klausos raidījumu "kā labāk dzīvot". interesanti, ka dažreiz pazīstu zvanītājus pēc balss. nesajaucama balss, domāšanas veids un interešu loks.

diezgan bieži piezvana Aigars L., kādreizējais aktīvais dabas tūrisma veicinātājs, tagad mājsaimniecis. viņa jautājumi vairāk ir tā kā viedokļa izteikšana.

šad tad piezvana prof. Mauriņš, dendrologs, mazliet mistiķis un tagad pārsvarā pensionārs (viņam ir 70 +). viņa jautājumi ir īsi un tādi aiz patiesas ziņkāres, un bez kādas pārākuma izrādīšanas. bet tik gudri, ka parasti paliek neatbildēti.

es arī pati esmu uzdevusi jautājumus, gan nevis pa telefonu, bet caur tvnet.
par bērnu sauļošanu, par bērnu alerģijām un par ābeļu kaitēkļiem.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]silvija
Date:12. Jūnijs 2008 - 11:35
(Link)
šis gan bija interesants, vienkāršs, ietilpīgs un skumjš stāsts. būs taču vēl kādi tādi.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:12. Jūnijs 2008 - 12:03
(Link)
paldies! es gan nezinu, kādi stāsti ir labi, bet mēģināšu :)
[User Picture]
From:[info]silvija
Date:12. Jūnijs 2008 - 11:52
(Link)
starp citu, vai es drīkstu tā daļu citēt savā draugulv blogā?
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:12. Jūnijs 2008 - 12:04
(Link)
labi :)
tikai vai nevajag to prof.Mauriņu aizvietot ar prof. M. ?
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:12. Jūnijs 2008 - 12:20
(Link)
ja ieliksi - pateiksi, kur tas ir? :)
[User Picture]
From:[info]silvija
Date:12. Jūnijs 2008 - 13:08
(Link)
varbūt vienkāršāk ir atslepenoties? vispār jau smieklīga visa šī cibas būšana. tāpat milzu daudzums cibistu šmibistu sarakstās savās fatiskajās identitātēs, jeb - visi zina, kas kurš ir, uzturot šo dubultaģentu farsu. par jums, es nezinu, kas jūs esat. bet mēs varam iepazīties; sadraugoties, es gan vēl nezinu, kā. to vajag izdomāt.
[User Picture]
From:[info]silvija
Date:13. Jūnijs 2008 - 08:14
(Link)
trakākais, ka nevar jau tev sacīt, kas te ir labs, jo tad ar nākošo gabalu garantēti un, nedod dies, uz neatgriešanos zudīs neviltotība, jo tu, galvenokārt, lai labāk patiktu sev, sāksi stāstīt tādus stāstus, kādus kāds grib dzirdēt. tā ka jāpaliek vien visam, kā ir. tas ir viņš - šis te - skumais stāsts par literatūru. un attiecībā uz latvju prozu - dari tieši to, ko tu dari, uzticies savam instinktam, kas tevi tajā atgrūž. mums ir izcila mūsdienu dzeja, patiešām izcila, neticama. bet prozisti, tas ir ļoti grūti. kas apgāž pašu dzejnieku, Brodska, mītu par dzejas pārākumu, bet varbūt tieši kaut ko pasaka par mūsu mentalitāti; par neprasmi redzēt un stāstīt, citiem vārdiem, par tām pašām komunikācijas problēmām. kaut kā tā.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:13. Jūnijs 2008 - 11:05
(Link)
ak nē. konkrētais stāstiņš priekš manis ir tikai faktu atstāstījums. tas, ka tu tur kaut ko atradi - tas vairāk ir nevis pateicoties man, bet kādām domām, pieredzei tevī. nejaušā notikumu sakritība. nav nekāda riska, ka es tevis dēļ tagad mainītu stilu. esmu pārāk pieaugusi (sākumā gribēju teikt veca). un vispār tomēr rakstu sevis un nevis citu dēļ. par mainīšanos es domātu, ja gribētu kaut ko publicēt un tamlīdzīgi. bet no tā man tikpat tālu kā no cūkas līdz svētdienai. un tā, kā nu gadās, tā sanāk.

šī dienasgrāmata man patiešām ir kā dienasgrāmata. nākamā stadija pēc mazām aprakstītām lapiņām, kuras es kaut kur tik labi noslēpu, ka pazaudēju. sevis daļēja atrādīšana bezsejas bezvāržiem priekš manis jau ir liela uzdrīkstēšanās. tāds veselīgs process.

bez tam. atšķirībā no draugiem.lv šeit varu vienkārši atrast un piedraugot līdzīgu interešu cilvēkus. kamēr draugos.lv mani draugi lielākoties ir ļaudis, kas kaut kad dzīvē man ir ģeogrāfiskā tuvumā bijuši, un pēc maniem tekstiem tikai brīnītos uz mani kā uz eksotisku dzīvnieku.

kas attiecas uz jaunāko prozu - paldies, ka palasīji. kad atkal kaut kas ienāks prātā, pastāstīšu; vienkārši līdz šim neienāca prātā, ka tas kādu varētu interesēt :)
[User Picture]
From:[info]silvija
Date:13. Jūnijs 2008 - 16:39
(Link)
gluži veltīgi tu tā; tās kā reiz IR VIENĪGĀS MUMS KOPĪGĀS INTERESES p\ari paaudžu plaisai.