kihelkonna - želejkončas [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

želejkončas [31. Dec 2015|15:26]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

es gribēju lūk tādas muļķudrošās končas taisīt


recepte ļoti vienkārša. ņem kaut kādu zapti (man ir īstas blenderētas mellenes saldētavā), pieliek ūdeni ar uzbriedinātu želetīnu, pamaisa, pagaida, dabū šādas īstas želejkončas. tā arī darīju. pēc tam salēju ledus gabaliņu saldējamā formā, noliku uz palodzes. nākamajā rītā - nev nekādu cieto želekjonču, ir kaut kāda pļocka. izlēju traukā, pieliku vēl divas tējkarotes želatīna (optima līnija). pēc kāda laika - nav  nekādu želejkonču, ir kaut kas puņķiem līdzīgs. nu neko, var sasaldēt un likt tējā, bet vai jūs gadienā nezināt, ko es nepareizi darīju?
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:31. Decembris 2015 - 15:36
(Link)
Iespējams, ka mellenes, tāpat kā kivi, ir no tiem augļiem, kuru enzīmi šķeļ želatīnu un tāpēc nekas tur nevarēja saželēt.
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:31. Decembris 2015 - 15:38
(Link)
Vēl varbūt par maz želatīna, un vajadzēja likt ledusskapī (kaut gan, ja grib tādu želeju, kas līdzinās konfektēm, tad tur vajadzēja ļoti daudz želatīna un bija jāsaželē arī istabas temperatūrā).
Padomāju, vai es gadījumā nekļūdos par tiem kivi; pilnīgi noteikti ananāšus nevar saželēt, bet man šķiet, ka kivi arī.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:31. Decembris 2015 - 15:46
(Link)
šeit ir ar mellenēm
http://enjoyingthisjourney.com/coconut-blueberry-gummies/#more-5054
bet tur liek arī kokosriekstu pienu. bet paldies par hintu, pameklēšu. pieliku es uz to ledusformiņā ielejamo daudzumu vispirms divas karotītes un pēc tam vēl divas karotītes, ar kaudzi, gandrīz izgāja visa paciņa, kas bija domāta litram. un uz palodzes bija stipri auksts šonakt.

tad saki, ka ar zemenēm būtu labāk? :)
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:31. Decembris 2015 - 15:44
(Link)
tur iesākumā jāveic pētniecība par želatīniem, jo vairums no veikalā dabonamajiem komplektā ar svaigiem augļiem tikai ieželē nevis padara stingru. vēl protams būtiska ir opcija - ledusskapis.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:31. Decembris 2015 - 15:47
(Link)
nu tad te ir noticis tas svaigo augļu efekts... bet palodze tiešām bija auksta, -13 grādi ārā un logs vaļā ar šķirbu!
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:31. Decembris 2015 - 16:20
(Link)
Jā, droši vien ar zapti būtu labāk, tā pati par sevi ir stingrāka un ar mazāku ūdens daudzumu. Želatīni arī var izspēlēt jokus.
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:31. Decembris 2015 - 17:06
(Link)
visdrošāk taisīt ar augļiem vai ogām kuros no dabas daudz pektīna.