kihelkonna - mazzaķa hronikas, zīmēšana [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

mazzaķa hronikas, zīmēšana [21. Apr 2015|11:37]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
mazzaķis (5.2), kā zināms, neprot zīmēt. mazmurkšķis jau pirms 3 gadu vecuma zīmēja puķes un pirms 3.5 gadu vecuma zīmēja cilvēkus, vai man česiņ, un es domāju, ka šīs lietas notiek pa vecumiem tāpat kā rāpošana un staigāšana, nu vai ir stulbāka mutere redzēta.

mazzaķis nezīmē vispār. met līkumu visām zīmējamām lietām, atsakās no jebkādiem pierunājumiem. nu neko, sen vairs kreņķi neķeru, vajadzīgo trīspirkstu tvērienu viņš ir uztrenējis ar lego likšanu.

tā kā viņš ar to nekamā neiekļaujas, pēdējā laikā daru tā. kad mz grib multeni, tad saku, lai uzzīmē to un to. puķi, māju, cilvēku. viņš tad dīc, ka nemāk. es uzzīmēju priekšā, viņš pārzīmē. domās ievelku ķeksīti: sauli prot, māju prot, cilvēku prot, puķi prot, tad jau virs ūdens noturēsies. pāris reizes prasīju, lai uzraksta savu vārdu. uzrakstīja arī. bez spiedīgas vajadzības (multenes vai androīds) viņš uz to nav piedabonams.

kad viņš otro reizi zīmēja cilvēku, man vairs priekšā nevajadzēja zīmēt. turklāt mz viņam rūpīgi sazīmēja visus matus uz augšu un teica, ka tie ir elektrizējušies. zīmējumu izgrieza.

vakar prasīju uzrakstīt "ANSIS SĒŽ". mz ilgi ar kaut ko nodarbojās. skatos: pirmais burts A ir uzzīmēts vismaz 10 cm augsts. pēdējais burts S ir rāmītī ar sarežģītu augšu. izrādās, iekritis miskastē.

nupat mz atkal prasa kaut ko. saku, lai uzzīmē māju un kaķi. vai var bez jumta? nē, nevar.

(viņš līdz šim ir zīmējis māju tieši 1 reizi, pēc mana parauga.)

jau pusstundu zīmē, turklāt ar sevi runājas. māja līdzinās smailai rūķa cepurei. apakšā ir visādas līkumotas līnijas, tie ir vadi. gar mājas galu ir gara asaka, tās ir kāpnes, pa kurām var uzkāpt uz jumta. tālāk visā mājas garumā ir šķērseniskas līnijas, tie ir stāvi. 11. stāvā, piemēram, dzīvo kaķis, viņam tur ir gulta un spilvens. tad vēl ir stāvs, kuram var izkrist cauri. pamazām pa visu lapu sazīmējas rūtains labirints, kaut kur ir bite ar aukliņu, vēl kādā stāvā pačurā bērns, viņa čura ceļo līdz pirmajam stāvam. beidzot mz paņem rozā krītiņu un zīmē rozā jumtu, tas aizvijas pa visu lapas augšu un arī pa malām. uz citiem stāviem iet dūmi, cilvēki sāk klepot. dūmiem ir sabiezējums, pa kuru dūmi iet atpakaļ uz skursteni, un caurums, pa kuru iet uz citiem stāviem.

reāli no zīmējuma nekas nav saprotams, pa visu lapu iet rūtainas līnijas. mz pārdzīvo, ka kaķi nav pratis uzzīmēt, tātad nav izpildījis uzdevumu. viņam pat prātā neienāk, ka uzdevumu varēja pildīt arī vienkāršāk, un ka māju var uzzīmēt bez pusstundu garas sarunāšanās ar sevi, 15 stāviem un visas lapas aizzīmēšanas.

nav brīnums, ka viņš vēl aizvien lāgā neiekļaujas pirmsskolas izglītības pasākumos. vakar pēc zīmēšanas nodarbības skoliņā skolotāja pie mz galda izskatījās viegli kontuzēta. mz krāsojamajā lapā bija izkrāsojis tieši vienu gaiļa astes spalvu. nezinu, kas notika nodarbības laikā; mz vēlāk ar savu darbu ļoti lepojās.

atkal iepazīstos ar savu dēlu.

(šodien mājas diena, tāpēc tik daudz muldos)
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]lauwa
Date:21. Aprīlis 2015 - 14:21
(Link)
Mans čalis (4.5g) arī tiko tiko sācis zīmēt, lai gan vēl nesen likās ka līdz skolas laikam toč nezīmēs. Un tie zīmējumi ir pilnīgs kosmoss. Piem šādi:
Tiešām neatceros kas tas bij, bet tur bij ļoti konkrēta doma. Priecājos ka vispār zīmē. Un tā reāl skatoties to rakstāmo viņš 'pārvalda' ļoti labi, sanāk tas ko grib, laikam tie paši lego pie vainas.