kihelkonna - mazzaķa hronikas - atmiņa utt [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

mazzaķa hronikas - atmiņa utt [21. Aug 2014|14:34]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry


vakar mazzaķis tiek iepazīstināts ar radinieku Mārtiņu, kas ir Latvijas čempions un profesionāls riteņbraucējs. "viņš labi prot braukt ar divriteni", omulīgi saka ōmiņš.

"bet es protu rēķināt. divi plus divi ir četli", cēli atbild mazzaķis (4.5).
tas manāmi bija ar nolūku celt savu vietu rangu tabulā.

====

mazzaķim pirmdien Dzintra uzdāvināja vienu eiro. atšķirībā no mazmurkšķa, kurš nekad neatceras, kur ir viņa lietas, pat iemīļotākās, mazzaķis neaizmirsa. saglabāja savu eiro dienām un drēbēm cauri, un, kad vakar devāmies uz alfu, izrādījās, ka mazzaķim ir plāns. tur ir tās mašīnas, kas kratās, ja iemet naudu. es tur nekad naudu nemetu (jo diviem bērniem būtu sālīti), ļauju sēdēt tāpat. mazzaķis pilnīgā direktora rīkotāja stājā devās pie tā automāta, iemeta naudu, piedzīvoja mašīnas kratīšanos. pēc tam viņš izskatījās savās acīs paaudzies par vairākiem metriem.

viņiem abiem ir kaut kā atšķirīgi iekārtotas atmiņas. mazmurkšķis (7.2) visu atceras - izņemot to, kur nupat nolicis savu iemīļoto mantu. kad atšķiram sen puslasītu grāmatu, viņa atceras, cik tālu tikām un kā sauca kaut kādu tur raganu rumpumpeli. visu atceras. paņēmu pirms mēneša apturēto "mana ģimene un citi zvēri", mm saka - jā, lasīsim par bruņurupučiem. atšķiru - tiešām, esam apstājušās pirms virsraksta "bruņurupuču kalns". tai pat laikā man mūždien jāpatur prātā, kur palikusi cepure, rotaļu pele, jaka un tagad arī telefons. cepurei viņai vispār ir tikai viena funkcija - iznest ārā un atstāt. jaka allaž salīst. saules brilles es vispār slēpju, bet viņa atrod, iznes ārā un atstāj kaut kur zālē. par telefonu ir sarunāts, ka to ārā nevar nest, tāpat kā citu elektroniku, tā ka tas vēl dzīvs.

mazzaķis diezgan švaki filtrē grāmatu stāstus - bet nekad nepazaudē savas iemīļotās mantas un citas lietas, ko nes līdzi. pusgadu nēsāja sev līdzi Vinniju Pūku, un ne reizi man nevajadzēja iespringt uz tā nepazaudēšanu. reiz pludmalē ar mazmurkšķi noskatījāmies, kā mazzaķis gāja ar dvieli, tad apstājās, lai paspēlētos, gribēja iet tālāk, bet dvieli aiz smilšu čupas nevarēja ieraudzīt. kādas 20 minūtes viņš staigāja un to dvieli meklēja. abas ar mm nobrīnījāmies. mazliet vēlāk tai pašā vakarā mazmurkšķis pludmalē nolika savu dvieli un neko neatcerēdamies aizgāja prom. kur dvielis? nezinu. man bija dvielis?
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]blond
Date:21. Augusts 2014 - 18:02
(Link)
šis bija jauki:)