āboli 3 |
[28. Jun 2012|13:57] |
|
|
|
Comments: |
ģeogrāfiskā lokalizācija nosaka to, ka bērnus baroju ar poļu āboliem u.c. augļiem dārzeņiem - nu nav ne par kapeiku sliktāki kā Latvijas prece. Puika no bērndārza pat bija ekskursijā uz augļu dārzu, ja tur viss tiešam tiktu miglots 24/7, tad tak viņi bērniņiem nerādītu kā aug ābolīši. Nu un cenu viņi notur zemu ar lielajām lauksaimnieības platībām, lēto sezonas darbaspēku no Ukrainas, pazeminātu nodokļu likmi vietējai lauksaimniecības produkcijai. Iespējams arī attieksme ir cita pret uzņēmējdarbību nekā LV zemeņu audzētajiem, kas murgoja par 20 LVL/kg un tirgus aizsardzību.
tie poļu ābioli ir arī vienkārši garšīgi. nez, poļi zina, ka viņu ražojumi tiek pielīdzināti indei? viena mana kursabiedrene kādu aliku strādāja Pūres ābeļu dārzā, tur bija aizliegts no koka ābolus ēst, jo visu laiku tiek smidzināti.
nē, poļi par to nezin, bet manai vīramātei ir precīzi tā pati attieksme pret spāņu zemenēm: Tu to dod bērniem?!?! Es viņai saku, ka Spānijā sezona ātrāk sākās un paši spāņi arī tās zemenes ēd jau maijā, bet viņai vienalga šķiet, ka tā nav labi. Spānijā savukārt redzēju reklāmu, kas aicināja neēst citus banānus, kā vien Kanāriju salās augušos, tā kā arī spāņu omēm ir par ko pacepināties. Šitā pilsētas leģenda iet robežām pāri ar paceltu galvu. | |