kihelkonna - dok filma Things You Need to Know About Losing Weight [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

dok filma Things You Need to Know About Losing Weight [28. Dec 2011|15:01]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
no topdocumentary.com bija izņemta, tāpēc nokačāju. te apskats.


tik daudzi cenšas novājēt - un viņiem nekas nesanāk. kādi ir zinātnes pēdējie atklājumi attiecībā uz novājēšanu? novājēšanu bez badošanās?

1. nav prātīgi izlaist ēdienreizi. pēc tam cilvēkam sagribas kaut ko tik kalorijām bagātu, ka summā viņš apēd vairāk.

2. samazināt šķīvja lielumu par 20%. čupām pētījumu rāda, ka ja cilvēkiem iedod mazākas porcijas, viņi vienkārši apēd mazāk un drīzāk jūtas paēduši. pat ja visu neizēd. tikuši pie lieliem traukiem cilvēki neprot laikā apstāties un attiecīgi pierijas.

3. kalorijas. var izvēlēties diezgan līdzīgus ēdienus, kas stipri atšķiras kaloriju ziņā, un samazināt kaloriju daudzumu bez lielām ciešanām. bet pat kaloriju pārzinātāji mēdz tās skaitīt nepareizi. filmas veidotāji uzjautrinās par neveiksmīgiem vājētājiem, kas ēd bagātīgus augļu salātus (vīnogas un tamlīdzīgi) un dzer sulas un nemaz nepamana lieku kilokaloriju tūkstoti. šķīvis ar augļu salātiem un šķīvis ar liesu vistas gaļu, kartupeļiem un dārzeņiem - tiem kaloriju skaits ir vienāds. ir statsitika, ka vairums ļaužu, kas skaita kalorijas, i nepamana pat līdz 50% no savām apēstajām kalorijām. mērces, dzērieni, piedevas, našķi un tamlīdzīgi. un ļoti veselīgi ēdieni arī, ja to ir daudz.

4. nevaino savu lēno vielmaiņu. ieliks tevi aparātā un izmērīs, ka tava vielmaiņa ir tikpat ātra kā citiem.

5. ēd ēdienus, no kuriem ilgāk jūties paēdis. olbaltumvielas liek ilgāk justies paēdušam nekā citi ēdieni.
eksperiments - trim večiem pasniedza brokastis, kas bija pilnīgi vienādas kaloriju ziņā, bet atšķirīgas pēc satura. pārslas ar sulu (daudz ogļhidrātu); cepta maize ar vēl kaut ko treknu (daudz tauku); olu kultenis ar liesu gaļu un pupiņām (daudz olbaltumvielu). pēc dažām stundām pirmie divi ēdāji bija krietni izbadējušies salīdzinājumā ar trešo. kad viņi ies pusdienās, pirmie divi droši vien apēdīs vairāk. olbaltumvielas izslēdz izsalkumu.

6. zupas liek ilgāk justies paēdušam.
divām ļaužu grupām maltītē deva pilnīgi vienādus produktus vienādā daudzumā. vista, rīsi, dārzeņi, ūdens. vienīgā atšķirība - pirmajai grupai ūdeni vajadzēja dzert pie ēdiena klāt, bet otrai grupai to pašu ūdeni sablenderēja kopā ar tiem pašiem dārzeņiem un rīsiem, iegūstot biezu zupu. ik pa laikam viņiem skanēja vēderus. pirmajiem vēders pēc pāris stundām bija fiziski tukšs, otriem pilns ar zupu. attiecīgi pirmie ātrāk jutās izsalkuši.
ūdens no kuņģa ātri aizvācas, liekot kuņģim sarauties un attiecīgi informēt par to smadzenes. zupa no kuņģa tik ātri neiet prom, kuņģis paliek pilns un izsalkums nenāk. zupas - vājētāju slēptākais noslēpums

7. jo lielāka ēdienu izvēle, jo vairāk cilvēki ēd. un pārēdas.

8. maztauku piena produkti ir vājētājiem ieteicami. kalcijs saistās ēdiena taukiem un veido kaut ko, kas netiek absorbēts, un tā tauki tiek pa taisno izkakāti ārā.

9. vingrošana, sports

10. bet ja kāds nevingro, tad var ievērojami dedzināt kalorijas, cenšoties vairāk kustēties savās ikdienas gaitās. piemēram, runājot pa telefonu mīņāties uz vietas un nevis sēdēt.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]blond
Date:28. Decembris 2011 - 16:30
(Link)
viss lielākoties zināms, izņemot par zupām:)
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:28. Decembris 2011 - 16:41
(Link)
tiešām tu zināji to par šķīvja lielumiem un par kalciju?
[User Picture]
From:[info]blond
Date:28. Decembris 2011 - 16:49
(Link)
atvaino, nē, to izlaidu, par kalciju nezināju. par šķīvja (porcijas) lielumu gan ir daudz lasīts.