kihelkonna - brāļu un māsu strīdi [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

brāļu un māsu strīdi [23. Dec 2011|08:49]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
atradu sen pieseivētu diskusiju par brāļu un māsu strīdiem un izvilku esenci.

es esmu vecākā māsa, un gana daudz cietusi no jaunākā viltībam ... to viņi māk perfekti

tāpēc labāk neiejaukties, jo bērni ātri sāk manipulēt ....uzvar nevis vecākais vai jaunākais, bet tas, kuru vecāki vairāk aizstāv (viņi saož, uz kurām kņopēm spēlēt) es iejaucos vien tad, kad ir liels troksnis, tad es pārtraucu un aizsūtu katru uz savu stūri

====

Ja vecāki ļoti jaucas attiecību kārtošanā, tas tiek izmantots manipulācijām, un stipri veicina sūdzēšanos un taisnības meklēšanu.

Manējie sūdzas maz. Taisnību sakot, es jau no paša sākuma izdomāju, kā novērst greizsirdību un konkurenci, un diezgan apzināti rīkojos.

Tāpēc es nemeklēju taisnību. Brāļu - māsu attiecības ir svarīgs solis socializācijā, un bērni, kas iemācās PAŠI kārtot savas attiecības, daudz veiksmīgāk tās veidos arī ar citiem.

===

Mani vecāki mūs arī mīlēja vienādi, bet pret mani - vecāko bija prasīgāki (jo brālis jaunāks).

Vecāki centās tiesāt mūsu strīdus, cik nu godprātīgi varēja, tomēr vairumā gadījumu vainīga biju es - jo - vecākā - tātad, gudrākā, pacietīgākā, smagākā.

Tāpēc es kašķus dzenu prom. Teiksim, ja redzu klaju netaisnību (lielais brālis sēž MĀSAS datorlaikā, māsa dusmīgi dzen prom), tad es iejaucos un saku lielajam, lai liek māsu mierā. Sūdzēšanos nekad neveicinu, jo parasti bērniem mācu, kā tikt galā pašu spēkiem (ko teikt, ko atbildēt).


===

Tā nav tikai mana pieredze. Esmu runājusi arī ar citiem cilvēkiem. Uzliekot vecākajam augstākas prasības par attiecībām, noskaņojam viņu ļoti naidīgi pret jaunāko. Savukārt jaunākais zin, ka ir viens burvju zizlis, ar ko norādīt vecākajam viņa vietu.

Es pievienojos, ka nav jāiejaucas, jo taisnību noskaidrot nav iespējams. Atceros savus kašķus ar māsu (3 gadu starpība) - ja iedziļinājās abām taisnība bija.

(c) calis.lv
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:23. Decembris 2011 - 10:32
(Link)
tā nav esence. Esence ir tāda, ka mani māsbrāļi bija maitas un vecāki viņus aizstāvēja, bet es gan taisnīgs/a šopestec.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:23. Decembris 2011 - 10:37
(Link)
hm, tev ir taisnība :)