kihelkonna - mazmurkšķa hronikas - nesmuki uzzīmēja [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

mazmurkšķa hronikas - nesmuki uzzīmēja [4. Feb 2011|12:00]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:4. Februāris 2011 - 13:05
(Link)
Nu kihelkonna jau iejaucas, stāsta, ka smukas zīmējumā var būt arī krāsas, bet bērns jau tā pat redz, ka tas zīmējums nav tāds, kādu parasti pieaugušie slavē un to konstatē skaļi. Savā audzināšanas taktikā es cenšos izvairīties no bērna uztveršanas, it kā viņš būtu mazs pieaugušais. Ir lietas, kas pāries pašas. Kolēģu līšanai ne savās darīšanās visdrīzāk ir daudz komplicētāks fons nekā tas, ka viņi jau no 3 gadu vecuma zin par visiem visu labāk.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:4. Februāris 2011 - 13:10
(Link)
kad mazmurkšķis iemācījās zīmēt rimbuļus, mēs arī priecājāmies un slavējām. gan jau sīkbūtnes vecāki arī viņu slavē, un zīmējums bija pilnīgi normāls priekš šī vecuma. nu, mm laikam agrāk sāka rimbuļus vilkt, bet šajā vecumā vispār nedrīkst bērnus savā starpā salīdzināt.
mm arī na rangu tabulas augšā, jo tomēr ir piesardzīgs un ar svešiem nerunīgs. viņa manāmi izmantoja izdevību iedzelt :(
[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:4. Februāris 2011 - 13:17
(Link)
Nu varbūt var parunāties par tēmu - sīkbūtne vēl maziņa un pacelt no apcirkņiem ārā kādus agrāka perioda Mazmurkšķa darbus, lai apskatītos kā viņa pati zīmēja, kad bija vēl tik maziņa?
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:4. Februāris 2011 - 13:25
(Link)
nu jā, nopelt sīkbūtnes darbu būtu gluži tāpat kā nopelt kādu par rāpošanu, kad kāds cits tajā vecumā jau staigā. es domāju, citreiz teikšu, ka viņa ir mazāka un tāpēc vēl nemāk labi zīmēt un ka nesaki tā, viņa paliks bēdīga. un ka gan jau viņa arī iemācīsies visu ko zīmēt, ja patrenēsies. garu tarkšķēšanu tāds mm vēl nesagremos.
[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:4. Februāris 2011 - 14:28
(Link)
vecākie bērni šito "vēl maziņš" diezgan labi saprot, tur pat nevajadzēs baigi garos pātarus skaitīt :)
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:4. Februāris 2011 - 14:42
(Link)
tā jau ir, turklāt mm ir jaukta vecuma grupā un ja pašliak viņš ir starp mazākajiem, tad nākamgad jau būs par mazajiem jāpalīdz rūpēties. un tā sīkbūtne nevarētu būt diži jaunāka par mm, ja nu par pāris mēnešiem.