kihelkonna - bērnu ārstēšana [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

bērnu ārstēšana [6. Maijs 2010|14:03]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
man būs izdevies ar pašas rokām nokaut mm bronhītu sākumstadijā. šis būtu jau trešais bronhīts šosezon. ja parasti tas izpaužas kā 3 - 4 nedēļu garš dziļš klepus ar ieslodzījumu mājās, tad šo būšu iznīcinājusi 2 - 3 dienās, nokillojot viņu sākumstadijā, kad klepus tikai rausta kaklu un nav iegājis dziļāk.

brīnumlīdzekli sauc - tējas koka eļļa. ik pa dažām stundām uzpilināt uz apģērba priekšas vai naktī uz spilvena pie deguna. i viss. tā kā bronhīts ir elpošanas orgānu slimība, tad ar ieelpojamām lietām arī ārstējams.

(garš stāsts. bronhītu izraisa vīrusi, bet mūsu ārste to par varēm grib ārstēt ar antibiotikām, pat tad, ja aiznesu viņai asins analīžu izdruku, kur specifiskā analīze rāda, ka bakteriālaā iekaisuma nav. antibiotikas bērniem nešķīsti grauj imunitāti, un man aizdomas, ka mans 2 gadus neslimojušais bērns kļuva samērā slimīgs pēc tam, kad pilnīgi lieki dabūja pirmās (pagaidām pēdējās) antibiotikas.)

ar tējaskoka eļļu es pašrocīgi nokilloju arī dažus mēnešus vecā mazzaķa iesnas. bija dabūjis tādu burbuļošanu degunā, ka es baidījos iemigt, ka kaut kas nenotiek. un kad ieradāmies laukos un pārpratuma dēļ mūsu istaba nebija sakurināta, mz dabūja klepu. arī to, ārstu nepieaicinot, esmu iznīcinājusi bez pēdām, ar to pašu eļļu.

(tāds brīnumlīdzeklis, varbūt ar to var arī novājēt.)'


upd 1
šis tāpat kā citi bronhīta brīnumlīdzekļi darbojas tikai tad, ja lietots bez pārtraukuma un arī vēl nedēļu pēc simptomu beigšanās. citādi viss būs atpakaļ.

upd 2
bet mm vēl skaitās nevesels, tāpēc piedod, arc, šonedēļ ciemos nebrauksim.

upd 3
ja kāds pa māju riktīgi slims, tad paralēli lietoju arī kumelīšu inhalācijas. tas izpaužas tā: uzvāra stipru kumelīšu tēju, tajā samērcē dvieli, uzliek uz radiatora tajā istabā, kur ir bērni. kad izžūst, atjauno.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]toadbeauty
Date:6. Maijs 2010 - 14:14
(Link)
Ohō!
Kruta! Ņemšu vērā.
Līdz šim līdzīgu efektu esmu panākusi tikai ar eikaliptu, bet tas jau tikai lielajam bērnam. Mazajiem eikaliptu nedrīkstot.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:6. Maijs 2010 - 14:22
(Link)
tējaskoks ir ļoti līdzīgs eikaliptam, varbūt pat stiprāks. to, ka tējas koku nedrīkst maziem bērniem, ir izdomājuši ārsti, lai viņu riebīgās zāles labāk pirktu. austrāļi šos līdzekļus lieto visiem vecumiem (šis bija aptuvens citāts no paungeres un pooppes).
[User Picture]
From:[info]jojo
Date:6. Maijs 2010 - 14:15

a/b

(Link)
tā varētu būt gan. un vēl varētu būt, ka mazmurkšķis sācis iet dārziņā? agnese sāka slimot, kad sāka iet dārzā. un vēl jau mazmurkšķītim mazzaķa stress.

par tējas koka eļļu, likšu aiz auss.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:6. Maijs 2010 - 14:47

Re: a/b

(Link)
:) tur bija 4 iemesli pilnīgi vienlaicīgi sakrituši, kad mm dabūja pirmo bronhītu. tad nu pēc izdevīguma izvēlos, uz kuru atsaukties :)
[User Picture]
From:[info]stradnieks
Date:6. Maijs 2010 - 14:42
(Link)
lūdzu norādīt, kur to tējas koku dabūt un kā eļļu no tās pagales izspiest. protams, var arī vnk ieteikt, kur tā štelle nopērkama flakoniņos.

dziļi pateicos jau iepriekš.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:6. Maijs 2010 - 14:46
(Link)
aptiekās! bet padārgs. 5 ml ir par dažiem latiem, bet nu esmu apgādājusies ar 30 ml pudeli, kas maksā ls 10.