kihelkonna - LR 1 [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

LR 1 [17. Mar 2010|20:00]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
guļamistabā mums ir Latvijas radio 1. programma (no rīta radiopulkstenis ieslēdz ziņas), virtuvē skan swh.

jau sen brīnos, no kurienes tas LR1 ņem tik vecas dziesmas. nu skaidrs, jau no kurienes, bet viņi izrok aizvien jaunas un jaunas sešdesmito un septiņdesmito gadu dziesmas, tādas, kuras es i dzirdējusi neesmu (ar visu ilggadīgo LR1 klausīšanos). viņi atskaņo arī samērā jaunas - kādus 10 gadu vecas dziesmas. tad domāju, nez, vai viņi to tikai šogad sākuši atskaņot un vai viņi to spēlēja tad, kad šī dziesma bija populāra. interesanti, ka pēdējos mēnešos neatceros no rītiem (7.00 - 9.00) dzirdējusi nevienu populāru šī un pagājušā gada lv dziesmu (ka tādas ir, zinu kaut vai no swh, kas skan virtuvē). bija laiks, kad viņi bieži spēlēja dziesmu par karlmarksštati, kuras aranžējums ir jauns un kuru droši vien nespēlēja nekur citur, tas bija tāds prieciņš. bet tā jau nav vietējā dziesma. nu, prāta vētru viņi spēlē, un hospitāļu ielu, un vēl šo to, bet tā jau arī tāda senā mūzika. nu noteikti viņi nespēlē čiekuru egles dēlu un nešaujiet mājas pievārtē putnus, ko svh atskaņo ik pēc pāris stundām.

tad nu prātoju, kā tas nākas, ka ar ziņām un raidījumiem viņi orientējas uz visādiem ļaudīm, bet ar mūziku tikai uz penžām, turklāt kaut kādiem anarhistiem.

un vakarrīt notika brīnums - lr1 atskaņoja Otras puses dziesmu "balts vai melns". patiešām tā ir vienīgā no pērnajā gadā lv sarakstītajām populārajām dziesmām, ko viņi ir izvēlējušies atsakņot.

interesanti, ka tikai un vienīgi šī dziesma viņiem šķiet penžām izturama. kas viņā tik sakārnīgs?
un nez, kuru no pērnā gada populārajām dziesmām viņi sāks atskaņot pēc 10 gadiem?

(pēc tam viņi gan steigšus atskaņoja dziesmu par karlmarksštati.)

te ir tā dziesma, patiesībā man patīk http://www.youtube.com/watch?v=FgXQAV30wTE
kaut gan kalusīties kaut ko tādu laikam ir tikpat dīvaini kā ostīt kāju pirkstu starpas.
Linkir doma

Comments:
From:[info]unpy
Date:17. Marts 2010 - 21:47
(Link)
"ar mūziku tikai uz penžām, turklāt kaut kādiem anarhistiem" :DD

Nu, domāju, ka viņiem tur ir tāds amats "muzikālais redaktors". Un, visdrīzākais, šis tad arī ir tas penža - anarhists:)))