kihelkonna - mazmurkšķa hronikas [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

mazmurkšķa hronikas [23. Nov 2009|09:45]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

ir vairākas pārmaiņas notikušas vienlaicīgi un apmēram pagājušās nedēļas sākumā:

1. iestājies tētisms. ja tēvs ir tuvumā, tad prasa šim rotaļāties. mani liek mierā. sākumā man likās tā jocīgi, ka mani var nevajadzēt, bet drīzi sapratu, cik tas forši; esmu jau 2.4 gadus dzenāta, tagad lai padzenā senci. viņi arī lieliski rotaļājas.

2. ne pavisam, bet diezgan izteikti atsakās no knupīša (saukta par suksiņu). naktīs vēl lietoja un šad tad pa dienu, bet pēdējā laikā parasti iztiek bez. tas daļēji varētu būt skaidrojams ar pagājušās nedēļas klepu, jo klepojot knupis izkrīt.

3. diezgan labi ģērbjas pati. agrāk viņai tā lieta neinteresēja, lai arī centos veicināt. tagad ģērbjas ar panākumiem.

4. naktī dod priekšroku savai gultai, nevis manējai. tā jau viņai nākas gulēt savā gultā, un pie manis tiek vien uz iemidzināšanu vai arī kad slima. bet tad man ik pa laikam viņa jāpārvieto uz gultas malu un jāsaka, lai taču guļ uz sava spilvena, nevis uz manis. kopš pagājušās nedēļas man vairs nekādas cīņas; sīce pati iekārtojas savā aliņā. (gultas mums sabīdītas kopā, un naktī viņa šad tad man patausta matus.)

tas viss kopā izskatās  pēc bērna atdalīšanās no mātes kārtējās stadijas.

 

vēl viņai radusies lielāka interese par edukāciju. pati nāk un bieži prasa bildītes, vārdiņus, ciparus (mums te vietējās programmas un poverpointi).

uz gulēšanu cītīgi lasu priekšā grāmatas. "komēta nāk" un "mazie troļļi un lielie plūdi" aizgāja uz urrā, bet vinnijs pūks ir diezgan sūra literatūra priekš šī vecuma. tie dzīvnieki tur runā kā sapīpējušies un lāgā nevar saprast, ko viņi dara.

vēl viņa izcili rotaļājas pati. cep iedomātus ēdienus un nes man ēst. klāj gultu zvēriņiem, ar spilveniem un segām, tad tin biti (plaukstas lieluma mantiņa)  dvielī un saka, ka viņa ir kastē, tad saka, ka kāds viņai nodarījis pāri un tagad jāsamīļo. samīļoto biti un ieliek bļodā gulēt, staigā bļodai apkārt, vicina rokas un dzied čiv čiv.

šonakt viņa pamodās raudādama un teica, ka bitīte Maja viņai iekodusi.

vēl viņa bieži žēlojas, ka nupat iekodis ods un vajag odu smēri.

 

Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:23. Novembris 2009 - 14:29
(Link)
Gluži kā es bērnībā :) Man ilgu laiku bija periods ar zaķiem - es iztēlojos sev apkārt zaķus, ar viņiem visādi spēlējos, un vecākiem bija jārespektē tas, ka uz krēsla nevar sēsties, jo tur ir zaķis :) Kopš tā laika mani ģimenē sauc par Zaķeni vai Trusīti vai tamlīdzīgos vārdos :)
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:23. Novembris 2009 - 15:23
(Link)
mazmurkšķis regulāri redz ap sevi lēkājam sienāžus :)
[User Picture]
From:[info]jojo
Date:24. Novembris 2009 - 10:04
(Link)
Agis ģērbjas pats. tikai īpašas labvēlības brīžos ļauj man palīdzēt.
Beidzot ļauj palasīt priekšā, bet ļoti īsu brītiņu. Sākusi kaut ko stāstīt.
Rotaļājās pati, bet mūs savās rotaļās iesaista maz, ja nu vienīgi bēgšanā un ķeršanā vai bumbas mešanā un speršanā un visādās dauzībās. Lellīti dvielī tina, bet nu ir pametusi šo spēli (viņiem dārziņā daudz bēbīšu).
Guļ pie manis. T.i., ielieku savā gultā un nakts vidū ar kliedzienu mostās un nāk meklēt mammu. aizmieg pie pupa. vienu brīdi tikpat kā nemaz nevajadzēja, miga ciet pati, bet aizpagājušo (vai pagājušo) nedēļu slimoja un pie pupa vien karājās, neko citu neēda. Noliesēja gandrīz par kilogramu (uz 14 kilogramiem tas ir daudz. Tagad pupu vajag arī naktī.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:25. Novembris 2009 - 09:46
(Link)
:):)
ja nebūtu ienācies mazzaķis, es arī droši vien vēl tagad barotu :):)