kihelkonna - ziepniekkalns [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

ziepniekkalns [7. Nov 2009|16:22]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
no kā radies nosaukums "ziepniekkalns"? ja teritorija ir gluži līdzena. tā reiz prātoja G., kas tur dzīvoja. es ierosināju, varbūt no kāda uzvārda vai māju nosaukuma. ej nu sazini.

nesen dzirdēju stāstu par saulkalni, kas atrodas pilnīgi līdzenā zemgales līdzenumā. vieta kādreiz saukusies šēnberga, jo piederējusi biezajam vārdā šēnbergs; ulmaņlaikos nosaukums latviskots.

to tā arī neizstāstīju G., kas jau gadu kā ir mirusi. tā nu dažreiz padomāju, kas ir un kas nav, un vai kaut kas būtu bijis citādāk, ja es šo stāstu būtu paspējusi viņai izstāstīt. vai viņa šo stāstu ņemtu līdzi? un pie manis paliktu izstāstītā stāsta pasaknis. un vispār.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]jojo
Date:7. Novembris 2009 - 19:14
(Link)
paldies par šito.

vispār jau jūtās, ka veļu laiks.
[User Picture]
From:[info]vitals
Date:26. Novembris 2009 - 05:09
(Link)
Ak! Cik bēdīgi...zin, es ar kādreiz dzīvoju Ziepniekkalnā, veselus trīs gadus. Un no rītiem braucu ar 19. trolli caur Centrāltirgu lai nokļūtu Preses namā. Pa tiešo ar sabtransportu pa Pārdaugavu nevarēja. Nu jā, vajadzēja ātri ieskrieties un tad ar pleciem tā ietriekties pa durvīm iekšā lai ši tur saspiežas ciešāk, jo savādāk nekur tik nevarēja. Un tās mikročkas vai kā nu tur tos busiņus sauca man riebās, jo tur bija jāsaņemas un skaļi jānokliedzas lai piestāj. Man viss tur sanāca par garu, jo nevarēju to 'piestāj' pateikt bez lūdzu. Nu jā, Ziepis, da nu. Peace.
[User Picture]
From:[info]ringla
Date:5. Decembris 2009 - 12:07
(Link)
Bijusī Šēnberga tagad ir Skaistkalne, ne Saulkalne, Saulkalne ir kaut kas pavisam cits :)