Pussprāguša galda hokejista piezīmes - De pizģecum kosmičeskum [entries|archive|friends|userinfo]
kaszczejs

[ website | Pamatblogs krieviski ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| GH skola = Politikas dumbrājos = ЖЖ - Ciba krieviski = Erudītu Līga ]

De pizģecum kosmičeskum [Nov. 20th, 2012|09:12 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]kaszczejs
Date:November 23rd, 2012 - 09:43 am
(Link)
Man liekas, ka vispārējais izglītības līmenis še ir tāds, ka par mūsējiem drīzāk atzīs arābus. Komenti pie iepriekšējā posta rāda, ka žīdus un arābus jau daži ieskata par vienu tautu.
Ciktāl par ES, tad publiski tas ir un būs arābu pusē - lai izvairītos no grautiņiem savās pilsētās. Tikai uz Ameriku vēl var cerēt.
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:December 3rd, 2012 - 01:13 pm
(Link)
Nuss, nebūtu nekāds brīnums, ka etniski-bioloģiskās atšķirības ļaudis īpašas nesaskata: gan arābi, gan ebreji esot semīti (tā visur raksta), tb acīmredzot tikpat tuvi viens ptram kā krievi-poļi-čehi, vai latvieši-lietuvieši. Un kā tagad atceros sava brālēna sievas stāstīto, ka ja māki arābu valodu (viņa Ļeņingradā to studēja), tad principā saproti, ko ivritā runā. Tāpēc nav brīnums, ka var kādam likties, ka etniskā atšķirība starp arābu un ebreju ir tikpat liela kā starp čiuli un čangali vai horvātu un serbu.
Par ES nespriedīšu - tomēr tēma ir sasodīti politizēta un nedomāju, ka man kāds objektīvs skatījums piemistu, - tak atrodoties esošajā propagandas telpā ir iespaids, ka politiskās simpātijas (tb valstu rīcība) ir 99% Izraēlas pusē - rīcība, ko Izraēlai attaisno, jebkurai citai reģiona valstij vai politiskajai grupai piedota netiek (nuss, piemēram, ja piepeši mēs uzzinātu, ka hamasiešu cietumos bez tiesas un izmeklēšanas ir nevis 1-2 sagūstīti karavīri, bet vairāki desmiti tūkstošu ebreju pusaudžu, kuru vaina ir akmeņu mešana hamasa patruļām, tad, domāju, būtu militārs uzbrukums uzreiz, lai tos atbrīvotu). Taču iespējams, manu viedokli ietekmē vienpusīgi šādā gaismā pasniegta informācija.
[User Picture]
From:[info]kaszczejs
Date:December 3rd, 2012 - 06:45 pm
(Link)
Tuvi jau viņi arī ir kā krievi ar poļiem - un tāpēc arī tā mīl viens otru kā krievi un poļi. Bioloģiski gan ir liela atšķirība, ģenētiķi apgalvo, ka nav žīdu priekšteči tik noslēgti dzīvojuši, kā viņi tagad iedomājas.
Raugi, ir jau tādi ebreji, kas dzīvo iežogotos ciematos-geto palestīniešu teritorijā. Tikai akmeņus uz palestīņu patruļām sazin kāpēc nemet un tāpēc arī cietumos nesēž... (Savulaik tādi žīdu ciemati bija arī Gazas sektorā, bet ap 2005. Izraēlas valdība viņus ar varu likvidēja. Nekas labs no tā nesanāca.) Desmitiem tūkstošu pusaudžu, starp citu, par tādām lietām nesēž. Reāli - pāris simtu. Vienkārši nav tik daudz to metēju... Un daudz tu zini valstu, kurās policijas apmētāšana ar akmeņiem un Molotova kokteiļiem (parasti tas iet kopā) tiktu ignorēta? Salīdzināšanai - Bahreinā nesen tādus vnk apšāva, un es kaut kā nemanīju globālus protestus. Tanī reģionā tā iet praktiski visur, pat vismiermīlīgākā reģiona zeme - Jordānija - palestīniešus slepkavo nost pie katras izdevības (manā bērnībā vispār bija reāls karš starp Jordānijas armiju un viņas teritorijā esošajiem palestīniešiem, apmēram tāds pats kā tagad Sīrijā, tur pat Pakistānas armija iejaucās, nemaz nerunājot par kaimiņiem), nevarēdama sadalīt ar viņiem varu. Un esmu spiests aizrādīt, ka visiem pohuj par visām apkaušanām, kas notik reģionā ārpus Izraēlas robežām - bet Izraēla atšķiras no pārējām reģiona valstīm ar to, ka nepiekopj masu slepkavības (vismaz pēc 1949. gada ne) un tātad skaitās vāja un brīvi lamājama.