17 Jūnijs 2011 @ 17:21
ļaunums  
ir kāds vārds jaukajā vācu valodā, kas nekādīgi negrib ielīst galvā uz palikšanu. tā kā pēdējā laikā esmu kļuvusi garīgi vāja un aizraujos ar konditorejas izstrādājumu pagatavošanu mājas apstākļos, tad šis vārds ir Saldais Krējums jeb Schlagsahne, kuru dienās nākas iepirkt diezgan bieži. problēma jau nav tajā, ka nespēju to atcerēties. šis savā būtībā noteikti visnotaļ labsirdīgais vārds nepārtraukti jūk un aizvietojas ar vienu citu - Zahnfleisch, kas diemžēl nenozīmē neko citu kā smaganas. aizeju es uz iepirkšanās valstību Kaufland un meklēju sasodīto Saldo Krējumu, un visā tajā kapitālisma un ehec pārbagātībā nevaru taču atrast. un turpat diemžēl pagadās jaukas vācu ūsas, kas tur strādā, un tad nu es tikpat jauki nāku klajā ar jautājumu - "labdien, atvainojiet, kur atrodas smaganas? man vajag smaganas."
gribētos to noplēšamo kalendāru, kur katru dienu kādi vācu valodas vārdi iedrukāti, lai cilvēks ne tikai fiziski attīstās, lapiņu noplēsdams, bet arī savu nabago garu bagātina ar kādu gaismu nesošu vārdu, tikai es vēlētos, lai tur katru dienu būtu tas nešķīstais Schlagsahne iedrukāts.
 
 
( Post a new comment )
brr[info]brr on 17. Jūnijs 2011 - 19:01
he, he!

Kā vadi savas dienas anarhistu, Ordung un desiņu zemē?
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
frau Strumpf[info]juuuda on 19. Jūnijs 2011 - 18:36
ai,vēl tikai pamazām iedzīvojos, pieņemu jauno ordnungu un labākās bratvurstu pagatavošanas tradīcijas, kauflandos smaidu un nepārtraukti novēlu jauku dienu un vēl jo jaukāku nedēļas nogali. žēl tikai, ka shajā pilsētā skinhedu tā pamaz, kas nelegāli, pusčukstus un ar aci miegdami, piedavātu >mūsu> grāmatveikalam pārdot Mein Kampf oriģinālizdevumus ar fīrera autogrāfu un veltījumu īpaši viņam. ā, apmeklēju vietējās tautskolas vācu valodas kursus, kur programma tāda pati kā NVA piedāvātā, pat nedēļas dienu iemācīšanās dziesmiņu skolotāja dziedāja to pašu, tiesa, jaunievedeums bija, ka dziesmiņas laikā nebija mierīgi jāsēž savos solos, bet, atskanot nedēļas dienu nosaukumiem, sparīgi jāpietupjas (:
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
brr[info]brr on 19. Jūnijs 2011 - 23:27
kewl.

VHS jau tomēr ir lētākais, uz neko daudz cerēt tomēr, laikam, nav prāta darbs, bet kādi tur tie sola biedri, aeiropas vai balkānu mītnieki?
Es tev gan jau no hauptštates kādu pārīti skinu varēšu noforvardēt uz tavu būkstōri ;)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
frau Strumpf[info]juuuda on 20. Jūnijs 2011 - 14:11
bet septembrī sāksies nākamais semestris un ceru, ka pulksteņlaiks un nedēļas dienas jāmācās vairs nebūs(ā, bet vēl jau paliek mēnešu nosaukumi)klasesbiedri esam kopā pieci > divi poļu brāļi, ko saku ne jau nu sentimentālu jūtu vadīta, viņi patiešām ir brāļi, kas strādā celtniecībā. tad ir kenijiete, kas te auklē vācu bērnus. un tad ir itālis, kas te ir laimīgi ieprecējies. vispār dīvaini, pēc tiem nva nepilna viena mēneša kursiem mēs tur klase bijam pretdabiski un nelatviski draudzīgi. šitie mācās kopā 6 mēnešus un joprojam knapi viens otru uzlūko, kur nu vēl kādu ārpusreglamenta vardu pārmij.
ko tu Berlīnē darīsies?
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
brr[info]brr on 21. Jūnijs 2011 - 10:05
O, man gan tie kursi bija gandrīz divus mēnešus pa trim vai četrām, lāgā vairs neatceros, stundām. Un var pat teikt, ka draudzīgi arīdzan, norita dažādas frivolas sarunas un vīnu degustācijas.
Braukšu laimi meklēt, lai gan šeit arī nelaimīgs nejūtos. Man piedāvāja iespēju izmantot bezmaksas naktsmājas starting pointā, ko nolēmu izmantot, un tad jau uz vietas lūkoties pēc kādas rebes ar krievu veikalniekiem vai jamaikas vīleriem :D

Es tā noprotu, ka tu jau esi atradusi kādu ikdienas nodarbi?
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
frau Strumpf[info]juuuda on 21. Jūnijs 2011 - 15:57
tātad sprīdīša emigrācija uz nenoteiktu laiku?
biju domājusi kādu laiku pastrādat zem pātagas un ievākt vācu ūsām un vēderiem ķiršus, lai sakrātu Izraēlas un Sibīrijas tripiem, bet..BET, bļin, Ādams, tas polis, kas tur visus vagarizē, grib, lai darbs notiek bez nevienas brīvdienas un sākas 6 no rīta, ko man nesanāk īsti izbraukāt un apvienot ar folkšūli, kālab pagaidām izpalīdzu "savas vācu ģimenes" veikalā un vienkārši perdelējos apkārt.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
brr[info]brr on 24. Jūnijs 2011 - 15:10
Aptuveni tā.

Starp citu, kā tev izdevās atrast mājas un darbu? Plašais latviešu tīklojums?
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)