02 Marts 2009 @ 13:28
dzēriens  
jauki gan, ka ir bijis tāds jauks celtnieks Antons, kas labsirdīgs būdams, padalījās ar Laimas fabrikā dabūto šokolādes pulveri "Melnā Maģija", kas aizmirsts stāvēja nobāzts dziļākajā virtuves skapī. tagad pat šajos bezsaldumu laikos varu uzjaukt sev gardu šokolādes pastrēbienu. recepte:
8 tējkarotes šokolādes pulvera "Melnā maģija";
8 tējkarotes karsta ūdens;
6 tējkarotes saldā krējuma;
25 grami melnā balzama (ja gatavo bērniem, protams, iztiek bez tā).
Šokolādes pulveri sajauc ar ūdeni un saldo krējumu, liek mikroviļņu krāsnī vai karstā ūdens peldē un karsē, kamēr uzmet burbuli (jo ilgāk karsē, jo dzēriens kļūst biezāks). Kad tas ir noticis, pievieno balzamu, un dzēriens ir gatavs.
 
 
( Post a new comment )
Ūūlę[info]chimera on 2. Marts 2009 - 14:10
"melnā maģija" vēl eksistē?!
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
frau Strumpf[info]juuuda on 2. Marts 2009 - 15:59
izrādās, jā. un Laimas veičos varot iegādāties.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
montgomerijs: !!![info]montgomerijs on 2. Marts 2009 - 16:02
Ui, spriežot pēc šā produkta potenciālās konsistences, noteikti vajag klāt arī vismaz litru hašdiviō!! :)
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
frau Strumpf[info]juuuda on 2. Marts 2009 - 16:32
ne un ne! tad sanāks kaut kāds kakao (ko dzērienautomātos tirgo kā "karsta šokolāde"). kamēr šitā melnā maģija nu beidzot tiešām izskatās un arī garšo pēc karstas šokolādes.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
montgomerijs[info]montgomerijs on 2. Marts 2009 - 16:59
Es laikam biju domājis to ūdeni piedāvāt atsevišķā toverī. Kā saka - lietošanai pēc tam, kad blek medžik jau izbaudīts tukšs.
----
Lai dzīvo gastronomiskās izvirtības!
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
frau Strumpf[info]juuuda on 2. Marts 2009 - 17:16
ā. nu tad cita runa! tad jau protams drīkst!
jāiet uztaisīt vēl kāda tase, ar ko negaršīgos rīsus noskalot tālāk prom no garšas kārpiņām.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)