Soli pa solim
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
I'm still here
Pēdējā laika aktualitātes:

  1. Vācija uzvarēja! Astoņus gadus gaidīju un beidzot sagaidīju

  2. es kafiju esmu nomainījis pret skriešanu

  3. Essmu gandrīz pabeidzis savu android projektu pie kura es esmu on/off režīmā strādājis pēdējos divus gadus un ko visu šo laiku esmu uzskatījis par "vēlamāko iztikas pelnīšanas veidu". Es nezinu, kādu reakciju sagaidīt: Vai mans veikums izrādīsies tik ļoti veiksmīgs, ka varētu man pat nest kādu reālu pelņu? Vai cilvēki novērtēs manu veikumu un nākotnē vēlēsies noalgot mani? Vai manas darbs izrādīsies nevienam nevajadzīgs un manas idejas būs kaķim zem astes? Vai es savā darbā būšu pieļāvis tik nopietnas un nepieļaujamas kļūdas, ka man kāds "ieteiks" meklēt naudas pelnīšanas iespējas citā jomā? Es nezinu atbildi ne uz vienu no šiem jautājumiem. Un kas ir jauns, tad es apzināti necenšos meklēt atbildes, lai arī cik nepatīkama un biedējoša ir šī nezināšana (konkrēti - šīs nezināšanas pieļaušana). Bet, kā Hagrids reiz teica: "Kas būs, būs. Un tad jau redzēs".

  4. Vakar beidzās DOTA 2 "The International 4" turnīrs. Grēks būtu par kaut ko sūdzēties. Vienīgi piebildīšu, ka pasākuma process bija daudz interesantāks par šī procesa gala iznākumu.

  5. Vakar sāku skatīties seriālu "House of Cards". Man šis seriāls ļoti patik un rada manī nelielu diskomfortu.

Garastāvoklis:: satisfied
 
 
Komentāri
Labprāt uzzinātu ko vairāk par tavu android projektu!
 
[User Picture]
Mans android projekts sākotnēji bija manas pašapmācības prakses uzdevums, kurā es liku lietā jau gūtās zināšanas. Programmas ideja pēc būtības ir ļoti vienkārša - programma cilvēkiem atgādina par regulāru paužu ievērošanu darba dienas laikā. Uzsākot darba dienu, palaiž programmu, un tā pēc noteiktiem laika intervāliem signalizē par paužu paņemšanu un par atgriešanos pie darba. Vispirms es izstrādāju programmas pamatmehānismu, un pēc tam sāku projektēt un pēc tam realizēt dažādas papildus funkcionalitātes praktiskuma un ērtuma uzlabošanai. Sevis izaicināšanai es izvirzīju vienu konkrētu principu: es ieplānoju funkcionalitāti iepriekš nepārbaudot, vai risinājums vispār ir iespējams. Es iedomājos, ko es gribētu savā programmā redzēt, un tad attiecīgi centos šo manu ideju realizēt.
Man izdevās realizēt praktiski visas savas idejas. Tas, kā arī pieaugošais spiediens par naudas pelnīšanu, mudināja mainīt manus mērķus. Kā jau teicu, sākotnēji šī projekta mērķis bija tikai uzlabot zināšanas un prasmes. Bet pēc līdzšinējā snieguma un finansiālo apstākļu maiņas, es nolēmu mēģināt ar šo programmu uzlabot, lai ar to varētu startēt Google Store un iespējams tieši tādā veidā mēģināt kaut ko nopelnīt. Tādēļ turpmākos pāris mēnešus veltīju android dokumentācijas izpētīšanai un apgūšanai, un savas programmas pārstrādāšanai un uzlabošanai. Vēlāk veltīju laiku (un resursus) grafiskā dizainera atrašanai un nolīgšanai. Kad saņēmu dizainu, tad man tas bija jāmodificē un jāpielāgo programmas vajadzībām. Un visbeidzot pēdējos mēnešus es veltīju programmas darbības optimizēšanai un uzticamības uzlabošanai. Vēl tik atliek testēšanas (unit testing) process, un tad jau beta tests.


P.s. Programmas nenotestētā versija jau ir pieejama alpha testam. Ja ir interese, varu piedāvāt pievienoties google+ grupai, no kuras var piekļūt testa versijai (test versijas nav publiski pieejamas).
 
Paldies par aprakstu!
Es jau labprāt ievērtētu.. tikai nezinu, vai no manis sanāks jēdzīgs testētājs :) bet mēģināt jau var.
 
[User Picture]
Man citu cilvēku reakcija un iespaidi pat ir svarīgāki par pašu testēšanu :D
Man tagad vajadzētu tavu epastu, lai pievienotu google+ grupai. Vienīgais cibai nav personīgo vēstuļu sistēma... :|
 
Mans e-pasts: sc(punkts)kalnietis(pie)gmail(punkts)com
Labprāt ievērtēšu!
 
[User Picture]
4. Laikmets, kad sekošana līdzi virtālo spēļu čempionātiem kļūst tikpat aktuāla kā futbolam utml. Dīvaini. :)
 
[User Picture]
Jap, pasaule mainās nepārtraukti. :)
 
[User Picture]
šajā kontekstā ir interesanti paskatīties youtube kanāla "TheFineBros" rubriku "Kids react", kur 8-12 gadus veci bērni tiek iepazīstināti ar lietām pirms viņu piedzimšanas, un "Elders react", kur vecāka gājuma cilvēki tiek iepazīstināti ar jaunākajiem trendiem un jauniešu aktualitātēm.
 
Powered by Sviesta Ciba