Soli pa solim
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vakar pēcpusdienā izdomāju sev ēšanai uztaisīt makaronu sacepumu. Internetā piemeklēju recepti, kas pa lielam bija "tradicionāla", vienīgi man tas bazilisks nebija zināms. (Pag, vai tomēr nav baziliks? :D) Pēc sešiem gāju uz tuvējo Rimi, domādams, ka pietiekami daudz laika rezervei iepirktiem līdz tiem septiņiem. Bet pie veikala attapos rindas galā. Tiesa, viss uz priekšu virzījās raiti un veikalā tiku ar 20 min rezervi. Bet vienalga centos pēc iespējas ātrāk visu atrast, lai pats paspētu kasē norēķināties. Kā arī iedomājos, ka, pašam izmaļoties veikalam cauri, kāds cits vēl paspēs iepirkties. Es gan zināju, ka baziliks ir garšaugs, bet tā informācija man daudz nepalīdzēja, jo garšaugus ikdienā nepērku, un nezinu, kur tie veikalā atrodas. Nedaudz pablandījos, un tad pamanīju bazilikus podiņā. Ilgi nedomādams, paņēmu to un devos uz kasi.

Vēlāk daudz maz veiksmīgi uztaisīju makaronu sacepumu (vismaz man garšoja), tikai... es nezinu, ko īsti iesākt ar atlikušajiem 90% baziliku stādiem podiņā :D (Laikam, jau ka var apēst)
 
 
Komentāri
[User Picture]
Noliec uz palodzes un lai aug. Vēl krietnu brīdi ražos. Tikai kārtīgi jālaista, šitiem veikalu podiņu garšaugiem patīk mitrums un mēdz ātri izkalst un saļukt. Bet arī tad reizēm var atdzīvināt atkal kārtīgi salejot. Baziliku var likt salātos, uz omletes, uzkaisīt sagrieztu pa virsu zupai - kā jebkuru garšaugu. Ja negribas audzēt, var arī nogriezt, sakapāt rupjāk vai smalkāk un sasaldēt, un izmantot pēc vajadzības.
 
[User Picture]
Pārstādīju nedaudz lielākā traukā, kuru dzīvoklī atradu. Piebēru vēl melnzemi, aplaistīju. Tad jau redzēs, kā būs. :)
 
[User Picture]
Būs svaigs baziliks visu ziemu :)
 
Powered by Sviesta Ciba