jubilacija - par bērniem un izvēli domājot

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info

April 16th, 2010


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
01:27 am - par bērniem un izvēli domājot
Radīt vai neradīt bērnu tomēr ir katra brīva izvēle un ne pienākums! Tādēļ arī atbildība un izmaksas, kas nāk ar bēbi komplektā, ir katra paša aprēķinu un iespēju jautājums.
Un nevajag visus ar bērnie vai bez bērniem bāzt noteiktā maisā, jo tas, ka kādam ir bērni, nenozīmē, ka vecumā viņam netiks vilkts virsū valsts apmaksāts pamperītis, jo paša bērni jau sen no viņa būs pamukuši...
Turklāt tie pilsoņi, kam ir bērni, parasti tomēr izmanto vairāk valsts labumu nekā tie, kam to bērnu nav, piemēram, valsts, lai arī pieticīgi, tomēr apmaksā bērnu izglītošanos vai medicīnisko aprūpi - un šī nauda jau tik un tā tiek paņemta arī no bezbērnu ļaužu nodokļiem...
Jā, priecējoša demogrāfijas līkne, protams, ir valstij svarīga, bet vai tiešām no bezbērniekiem iegūtā papildu nodokļu nauda šo līkni pavērstu pareizā virzienā?
Un nebūtu man žēl to dažu latu, ko tāds nodoklis no manis noņemtu, varbūt vienīgi nedaudz mazāk pati kādam labprātīgi dotu vai palīdzētu, un ar nepatiku novērstos ik reizi, kad kāda māmulīte neveikminiece vai nopelniem pārbagāts papucis pukstētu par vecāku grūto likteni un uzupurēšanos - jo valsts jau būtu noteiktusi, ka par savu izvēli ir jāmaksā:)

(8 comments | Leave a comment)

Comments:


[User Picture]
From:[info]watt
Date:April 16th, 2010 - 01:41 am
(Link)
neradīt bērnus, tāpēc ka tu zini, ka nebūs naudas par ko tos uzaudzināt, nav īsti brīva izvēle. tā nepavisam nav brīvība.
[User Picture]
From:[info]jubilacija
Date:April 16th, 2010 - 01:59 am
(Link)
Protams, tie, kam to bērnu nav (ja tā ir apzināta izvēle), nodokļa dēļ jau nu noteikti pie radīšanas darbiem neķersies, tomēr, zinot mūsu sabiedrību, ja šādi iegūtā nauda tiktu pārvērsta pabalstos... ak, cik daudz bērnu sadzimtu, kam par pabalsta naudu pamperītis pirkts netiktu...

Viss šis sacepiens mani viegli izklaidē, jo, ja man tiktu piesieta ālavas birka, noskurinātos un maksātu to nodokli tik un tā, ja padomātu, varbūt to pat uztvertu kā īpašu atzinības zīmi - spēju izvērtēt un sabalansēt savas vēlmes ar iespējām:)

Vienīgais, kas tracina, - vecāki gaudotāji - nu ne tak valstij dzemdē, ne ūdensglāzes pienešanai, ne pabalstiem.

Vēl kāda nianse, kuru nodokļa aizstāvētāji parasti piemirst:) - kādēļ darbavietās vienmēr "jāaizvieto" tie, kam "bērniņš slimo; nav, kas no dārziņa izņem; mazajam koncerts skolā..." Un ko es varu likt pretī? Nedarīšu, jo man, redz, kaza jāslauc? Turklāt absolūtos skaitļos cilvēki ar bērniem no valsts saņem atpakaļ vairāk nekā es - bezbērnieks - skola, medicīnas lietas pa lēto, visa veida pabalsti/atbalsti (to, ko cita saņem atpakaļ māmiņalgā, es tā arī nekad nedabūšu, jo, ja alga mums abām vienāda, arī pensija būs vienāda).

P.S. Kādēļ geji klusē? Vai arī šis cepiens man gājis secen?
[User Picture]
From:[info]polkovnik
Date:April 16th, 2010 - 08:16 am
(Link)
var jau izdiskutēt no biksēm ārā, bet tiem, kas šo nodokli bīda, vienīgā interese ir kā aizpildīt tukšo valsts kasi, vai tur ar bērnu vai bezbērnu nodokļiem. tikpat labi varētu ieviest veco cilvēku nodokli - sak, gribat te, vecie krapāni, starp mums jaunajiem un stiprajiem vietu aizņemt, maksājiet ragā!

man bērnu nevar būt un es nevienam par to maksāt negrasos, fuck off! tā bērnu padarīšana pat nav mana brīva izvēle, varbūt nodokļu inspektoram vajag no manis ārsta izziņu? varu ielikties psihenē un tad lai tur onkulīši manu pimpi izcillā - uz ko stāv stāv, uz ko nestāv, un tad piestāda attiecīgus nodokļus.
[User Picture]
From:[info]putnupr
Date:April 16th, 2010 - 09:30 am
(Link)
+5
bet te, internetos, tie, kas ir beernu vecaaki arii klaigaa par pienaakumu un tml. uzsver, ka beernu radiijushi ar taadu kaa misiju - nebuus valstij naakotnes. ne nu radiija valstisku apsveerumu deelj, nekaa.
[User Picture]
From:[info]polkovnik
Date:April 16th, 2010 - 11:09 am
(Link)
neviens viņiem tādu misiju nav ne lūdzis, ne pieprasījis. paši gribēja, paši taisīja, paši lai audzina. dievam arī drīz nodokļus pieprasiš par vietas aizņemšanu debesīs.
[User Picture]
From:[info]jubilacija
Date:April 16th, 2010 - 11:12 am
(Link)
bet Tu taču jau maksā arī par kaimiņa bērna uzaudzināšanu:) vienkārši "sabiedrībai" tā vēl ir par maz. nākamais solis - obligātie krustbērni, kam dzimšanas un vārda dienā obligāti jānes dāvanas:)
[User Picture]
From:[info]putnupr
Date:April 16th, 2010 - 09:33 am
(Link)
iespeejams, es i censtos radiit to beernu, ja man buutu gjimene.
bet nav un nebuus. un tas jau i taapat nav nekas prieceejoshs.
bet tad veel jaaklausaas ljauzhu runas par neveeleeshanos dzemdinaat, nepareizo izveeli utt.
[User Picture]
From:[info]jubilacija
Date:April 16th, 2010 - 09:57 am
(Link)
:)

Nekas, lai tak taisa tos kaklā karamos uzrakstus - "ālava", "egoiste", "nevienstevinegribējanoprecēt" utt. Esmu pārcietusi kapusvētkos satikto kaimiņu tantīšu uzbraukumus, pārcietīšu arī šo:)

> Go to Top
Sviesta Ciba