- vecā labā piparkūku recepte
- 25.11.11 20:44
- izkausē kādus 250 gramus cukura un atvāra aptuveni 50 ml ūdens, tā, lai gala rezultātā sanāktu aptuveni 250 ml cukura sīrupa, pieliek vēl 200 gramus cukura, 200 gramus sviesta un katliņā karsē, kamēr cukurs izkusis.
verdošā masā iejauc miltus – 1/3 daļu miltu no 550 gramiem, atdzesē, pieliek 6 tējkarotes garšvielu maisījumu (pipari, ingvers, krustnagliņas, kardamons, muskatrieksts). atdzesētai masai pieliek 1 olu. atlikušajos miltos iemaisa cepamo pulveri 1 tējk., samīca, liek atpūsties. jāsanāk spīdīgai, gludai, viegli veltnējamai mīklai. vispār jau miltus liek pēc vajadzības. pagājušo reizi vajadzēja kādus 150 gramus vairāk.
glazūra: 1 olas baltums, 200 g pūdercukura, 1/2 citrona sulas, saputo cietās spīdīgās, ķepīgās putās, beigās pieliek 1/2 tējkaroti kaartupeļu cietes.
(no 2005.gada decembra) - 4 rakstair doma
- 25.11.11 21:48
-
man ir labāka
Aiziet uz Maximu un nopērk trīs pakas ar mīklu. Pusi apēd tāpat, otru sacep piparkūkās. - Atbildēt
- 25.11.11 22:08
-
:) līdz maksimai tālu, tāpec izlīdzos pati, kā krietnai mājsaimniecei klājas.
- Atbildēt
- 25.11.11 22:11
-
hehe...i no kurienes kardamons un krustnagliņas?
- Atbildēt
- 25.11.11 22:14
-
Kora, karfūrs vai delaize, piparu maļamā mašīnā iekšā un sanāk O.K. man nav piestas :) Ingvers svaigais.
Ir O.K., gan jau, ka Maksimā ar var dabūt (kardamonu un krustnagliņas). - Atbildēt