- recepte, cukīnī - sīpolu - burkānu - tomātu zupa
- 30.9.10 18:52
- nezinu, vai atkārtošu, nav TIIIK lieliska, bet gluži ēdama. un, kas pats jaukākais, kaloriju maz.
sašķēlē pāris burkānu
sašķēlē pāris sīpolu (var necensties ar ļ.smalku griešanu)
sašķēlē pāris cukīnī
sašķēlē kādus 4 vidēja izmēra tomātus
iegāž bundžu (400 gramīgo) tomātu savā sulā
var, ja grib, pielikt 1/2 t.k. cukura (tomātu dēļ)
pielej ūdeni vai dārzeņu buljonu, lai apņem dārzeņus
vāra, kamēr visas sastāvdaļas pamīkstas
blenderē, sāls, pipari, svaigs ķiploks, zaļumi pēc garšas un noskaņojuma,
var pielikt kripatu eļļas
var pielikt mazliet salda vai skāba krējuma vai kripatu siera
var pielikt sauju (vai pāris) vārītu zirņu (chikpeas) vai balto pupiņu - iztrūkstošajām olbaltumvielām. - 3 rakstair doma
- :) ja jau riskē, tad pamēģini šito arī:
- 1.10.10 08:39
-
apcep sviestā (mazliet) 1 sīpolu, 2 rīvētus burkānus (esmu sliņķe, sagriežu salmiņos), liek podā kopā ar sagrieztu ķirbi (ap 700-800 gramīgu gabalu sagriež kubiņos), un 1 - 2 kartupeļus, vāra, kamēr kartupeļi mīksti. blenderē.
pieliek muskatriekstu, pierīvē 1 t.k. ingvera, piespiež ķiploku.
ēd ar saldu, skābu krējumu vai kausētu sieru, ar grauzdiņiem un visādiem zaļiem lakstiem, piem, mazliet koriandra.
šitā ir bladī fantastiska. zub daju. :) kaloriju mazliet vairāk nekā iepriekšējai, bet neko daudz. - Atbildēt