- slinkā ābolkūka
- 3.9.10 21:13
- ieslēdz cepeškrāsni, nomizo ābolus, paņem veikalā pirku mīklu, kura atgādina kārtaino, atrullē, ieliek formā, kārtības labad pāris reizes iebaksta ar dakšiņu. liek cepeškrāsnī 180 - 200 grādos uz 15 min. kamēr mīkla cepas, uz pannas uzmet piku sviesta (ap 30-50g), izkausē. kamēr sviests kūst, griež ābolus mazos gabaliņos. izkusušajā sviestā iemet sauju cukura, šķipsnu kanēļa. karamelizē, var piešaut mazu šļuku ūdens. pannā saber sagrieztus ābolus, apcep/apvāra karamelē. kamēr āboli cepas, saputo divus vai trīs olu baltumus (šķipsniņa sāls, mazliet pūdercukura, var likt mazliet citrona sulas). starp citu, ja āboli pliekani, tiem arī var piespiest mazliet citrona sulas. var mēģināt piešaut kaut ko grādīgu tiem āboļiem. rums, varbūt, varētu derēt.
pēc 15 min. ņem puscepto kūku no cepeškrāsns, uzber virsū izceptos apkaramelizētos (gatavi vai gandrīz gatavi) āboļus, pāri pārliek saputoto olu baltumu un iešauj vēl uz 15 min. 180-200 grādos.
aprij karstu vai aukstu. var ēst ar saldējumu. vīrs saka, esot visgardākā mana ceptā kūka. nu, nu.
ja visu dara apmēram tādā secībā, kā aprakstīts, gatavošanas laiks ~17-18 minūtes, gatavošanas laiks kopā ar cepšanas laiku, ieskaitot krāsns sildīšanu, ~33 minūtes.
p.s. olu dzeltenumus nākamajā dienā izcep kotletēs vai taisa mājas majonēzi. - 1 rakstair doma
- 4.9.10 17:11
-
;sis jau pa smalko:)))
es reizēm uzlaboju sauso kēksa maisījumu- ar banāniem un šokolādi ( vai skaidiņas vai dzeramais pulveris) :) - Atbildēt