- Sicīlija, ēst (ap Sirakūzām)
- 3.9.23 06:33
- https://www.agriturismo.it/en/extra/wha
t-to-eat-in-syracuse:-traditional-sicili an-cuisine-1199
Vietējo sieri: ricotta, primosole, provola, pecorino ar pipariem, caciocavallo (Ragusano no Ragusa provinces)
Vīni: Nero d'Avola - Sicīliešu šķirne
Uz ielas:
Scaccia vai cepta focaccia ar pildījumiem - bakladžānu, tomātiem, et.c.
Cucche - kārtainās mīklas bulciņas ar sieru un desiņām
Astizzeti - groziņi (?) pildīti ar malto gaļu, pekorino sieru un rīsiem
Casatelle - viegli apvārīta eļļā, pildīta ar saldinātu ricotta pildījumu
Primi
cavatelli - īsi makaroni pārgriezti uz pusi,
ravioli pildīti ar rikota sieru
pasta (makaroni) ar reņģēm (sardīnēm) [atšķirību nesaprotu, zivs paliek zivs]
cepta pasta alla siracusana (ķiploki, anšovi, maize)
pasta ar taddi (cukīnī (kabaču?)) lapām, vai lolli (fava/sojas) pupiņām,
makaroni ar Moorish mērci - ar tunci, kanēli, apelsīnu sulu un citronu
Secondi
Zivis: Zilā zivs (? angliski bluefish, Pomatomus saltatrix), tuncis, astoņkājis, tātat kā mahi-mahi (c-hippurus), grūperzivs (grouper fish, epinephelinae), kalmāri, haizivis ar matallota mērci.
Fritturi di Paranza - ceptas garneles, et.c.
Puppetti i muccu - sīkas =jaunas, tikko dzimušas, zivtiņas, olas un maize, ceptas. ēdiens atrodams tikai zivju tirgū. zvejošanai vajadzīga speciāla atļauja un labi, ka tā.
Stimpirata - gaļa vai zivs pasniegta ar kartupeļiem, burkāniem, olīvēm, ceptām ar ķiplokiem, piparmētrām, olīveļļu un etiķi
Bobbia vai Giotta esot sirakūzu kaponatas (caponata = sautējums?) versija, ar karob (carob) sēnēm, kuras atrod pie Ragusas un Sirakūzās. Carob sēnes esot sēnes, kas augot uz kokiem, dzeltenas, ar specifisku garšu, sezona - augusta beigas - septembris.
Vavaluci (gliemji), pannā cepti (sutināti) ar tomātiem, sīpolu, pipariem un etiķi;
tradicionāli apelsīnu salāti ar pētersīliem un sīpolu,
Palazzolo Acreide desiņas, svaigas un žāvētas desiņas ar fenheli.
Dolci (deserti):
Nfigghiulati (saldas mīklas rullīši),
Cassateddi (kārtainās mīklas rullīši ar ricota pildījumu)
Toto - tajā laikā, kad mēs būsim tur, uz Visu svēto dienu, biskvīti ar pūdercukuru
Mucatoli un Mustazolli - Ziemassvētku cepumi - 0 rakstair doma