iokaste - [entries|archive|friends|userinfo]
iokaste

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Dec. 22nd, 2021|07:32 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Šoruden bija izdevība pastrādāt Stradiņa slimnīcā. Tas ir megakomplekss (1000 gultas, 3000 darbinieki), ko vada Tautas partijas darbonis Muciņš. Mans uzdevums bija staigāt pa nodaļām un savākt veco IT tehniku, to pārbaudīt un dot uz norakstīšanu. Tad vēl piefiksēt ienākošo pacientu vērtslietas.
Darbiņš viegls aprox 4h/dienā - tur aktivitātes uzšūmē no 9 līdz 12tiem, tad visi aiziet pusdienās un atpakaļ nāk retais. Slimnīca samērā tukša, dzīve mierīga. Kad biju pirms pāris gadiem NMC, tad pacienti koridoros gulēja, tagad nē. Īpatnēji, jo reģionālās slimnīcas taču aizklapēja. Maskas, protams, nēsā tikai zemākais personāls un slimnieki. Bet pats pārsteidzošākais: 40%-60% slimnieki ir krievi no Krievijas. Ne jau bagātie, parastie šņukuri. Viņiem kaut kādā neveidā šeit ir ļoti lēti ārstēties. Un - viss po ruske.
linktekstils

Comments:
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:December 22nd, 2021 - 09:20 pm
(Link)
Citur lasīju, ka Krievijā ir liela problēma ar kapacitāti. Bija kaut kāda krīze 2014. gadā, un veselības aprūpes sistēmai nav naudas. Kas vēlreiz apliecina, ka jautājums nav ekonomika vai veselība, bet ka bez ekonomikas nav veselības.

Savukārt mana kursabiedra sievai bija problēmas ar bērna ieņemšanu, un viņa meklēja opciju IVF, un ļoti interesējās, vai nav labāk to izdarīt Latvijā. Galvenokārt jau cenas dēļ. Beigās viņa tomēr izvēlējās UK. Bet tagad sāku aizdomāties, vai Circenes lobijs par IVF bija ne tikai par palīdzību Latvijas sievietēm, bet arī par labām biznesa iespējām. Nav jau tā, ka nedrīkstētu nošaut abus zaķus. Neesmu skaudīgs, ka kāds nopelna, bet tomēr vai tagad kovida krīzē nebija tā, ka tās milzīgās žēlabas, ka kapacitātes galīgi nav. Bet tai pašā laikā esam gatavi kā biznesu ārstēt krievus un eiropiešus, savukārt pašiem latviešiem kapacitātes pietrūkst.