Tako ar čili con soja
Posted on 2015.06.04 at 15:21
es ikdienā no sojas produktiem izvairos, bet reizēm uznāk džankfūda lēkme (piemēram, uz pilnmēnesi) un tad nekas cits neatliek, kā iet savu vēlmju pavadā uz veikalu pēc sojas paciņas.
Čili con soja
4 gab tako vajadzēs -
~80 gramus sojas "maltās gaļas" - apliet ar karstu ūdeni un uzbriedināt
1 cienījams sīpols - sagriezt
2-3 ķiplokdaivas
un pa pusbundžai ar sarkanajām pupiņām, kukurūzu un tomātu gabaliņiem savā sulā.
sākumā apcep sīpolu ar ķiploku, tad pieber soju un beigās piegāž pārējo un kādu brīdi pasutina.
pievieno arī pa tējkarotei kumina un ķimeņu, maltu koriandru, 1-2 tējkarotes kakao, sāli un 1-4 sīki sasmalcinātus, kaltētus, mazos, sarkanos un asos pipariņus (vispār jau katrs savu asuma devu var nodrošināt kā var un māk)
kā arī sīki sakapātu pētersīļu/diļļu bunti.
Tako ar čili con soja
ņem paku ar apaļajiem lavašiem (sauc to laikam pizza lavašs. ja gribas "īstāk" jāņem tortiljas, bet tām, ko var nopirkt Rimi, sastāvs ir visai briesmīgs, lavašā ir tikai milti, ūdens un sāls + pakā ir tieši 4 ripuļi - tik cik pietiek pildījuma un tik cik salien uz manas cepamplāts)
satin tūtās un liek uz cepamplāts, kas apklāta ar cepampapīru. piebāž ar čili con soja un liek uz neilgu laiku cepeškrāsnī. es lieku brīdi ļoti tuvu apakšējam sildelementam un tad uz brīdi ļoti tuvu augšējam sildelementam. lai tā jauki apbrūninās.
pasniedz ar zaļumiem un aukstu aliņu.
vienu var apēst uzreiz, otru ietīņāt līdzņemšanai uz darbu. arī auksts ir ļoti gards.
Čili con soja
4 gab tako vajadzēs -
~80 gramus sojas "maltās gaļas" - apliet ar karstu ūdeni un uzbriedināt
1 cienījams sīpols - sagriezt
2-3 ķiplokdaivas
un pa pusbundžai ar sarkanajām pupiņām, kukurūzu un tomātu gabaliņiem savā sulā.
sākumā apcep sīpolu ar ķiploku, tad pieber soju un beigās piegāž pārējo un kādu brīdi pasutina.
pievieno arī pa tējkarotei kumina un ķimeņu, maltu koriandru, 1-2 tējkarotes kakao, sāli un 1-4 sīki sasmalcinātus, kaltētus, mazos, sarkanos un asos pipariņus (vispār jau katrs savu asuma devu var nodrošināt kā var un māk)
kā arī sīki sakapātu pētersīļu/diļļu bunti.
Tako ar čili con soja
ņem paku ar apaļajiem lavašiem (sauc to laikam pizza lavašs. ja gribas "īstāk" jāņem tortiljas, bet tām, ko var nopirkt Rimi, sastāvs ir visai briesmīgs, lavašā ir tikai milti, ūdens un sāls + pakā ir tieši 4 ripuļi - tik cik pietiek pildījuma un tik cik salien uz manas cepamplāts)
satin tūtās un liek uz cepamplāts, kas apklāta ar cepampapīru. piebāž ar čili con soja un liek uz neilgu laiku cepeškrāsnī. es lieku brīdi ļoti tuvu apakšējam sildelementam un tad uz brīdi ļoti tuvu augšējam sildelementam. lai tā jauki apbrūninās.
pasniedz ar zaļumiem un aukstu aliņu.
vienu var apēst uzreiz, otru ietīņāt līdzņemšanai uz darbu. arī auksts ir ļoti gards.